«Indexo» saņem pensiju trešā līmeņa licenci

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 3 gadiem.

Finanšu un kapitāla tirgus komisija (FKTK) ir izsniegusi “Indexo” privātā pensiju fonda jeb pensiju 3. līmeņa darbības licenci. “Indexo” tuvākajā laikā plāno piedāvāt konceptuāli pensiju 3. līmeņa plānus, informēja “Indexo”.

Pašlaik “Indexo” kā FKTK licencēta ieguldījumu pārvaldes sabiedrība pašlaik piedāvā pensiju 2. līmeņa plānus Latvijā. Bet līdz ar jaunas licences saņemšanu “Indexo” plāno piedāvāt klienta vecumam piemērotu risinājumu ar mērķi nodrošināt klientus ar optimālu riska un peļņas līdzsvaru.

Savus pensiju 3. līmeņa plānus “Indexo” plāno ieviest šī gada pirmajā ceturksnī.

“Līdz šim uzsvars tika tradicionāli likts uz nodokļu atvieglojumiem. Tas, ka valsts atmaksā klientam nodokļus, ļāva no klientiem prasīt nesamērīgi augstas komisijas maksas, kas varēja pārsniegt pat 2% gadā. Papildus vēl tiek ieturētas slēptās komisijas. Rezultāts ir likumsakarīgs – ļoti zema atdeve, kas ilgtermiņā svārstās tikai ap 3% gadā,” paziņojumā medijiem norādīja “Indexo” valdes loceklis Iļja Arefjevs.

“Indexo” arī norādīja, ka pašlaik Latvijā vairāk nekā puse pensiju 3. līmeņa līdzekļu ir ieguldīti konservatīvajās stratēģijās, kas veic ieguldījumus akcijās līdz 25%. "Šīs stratēģijas ir maz piemērotas cilvēkiem, kuri plāno kapitālu izņemt pēc desmit gadiem vai vēlāk – tās praktiski nolemj klientus zemai investīciju atdevei. Dati liecina, ka, palielinot akciju īpatsvaru par 25%, sagaidāmais ienesīgums pieaug par 1% gadā," norādīja Arefjevs.

KONTEKSTS:

2017. gadā Latvijā strādājošajiem pensiju fondu pārvaldniekiem 2. pensiju līmeņa līdzekļu pārvaldīšanā pievienojās "Indexo". Projektā iesaistījušies vairāki Latvijā pazīstami uzņēmēji, kuru vidū ir, piemēram, Jānis Bergs un Normunds Bergs. Pašlaik "Indexo" ir 48 tūkstoši klientu.

Pašlaik Latvijā darbojas vairāki privātā pensiju fonda pārvaldnieki, piedāvājot virkni pensiju 3. līmeņa plānu.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti