Ierastā dabasgāzes iesūknēšana Inčukalna krātuvē vēl nav sākta

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 9 gadiem.

Pretēji iepriekšējos gados pierastajai praksei, šogad vēl joprojām nav uzsākta dabasgāzes iesūknēšana pazemes krātuvē Inčukalnā. „Latvijas gāze” to skaidro ar lielajiem gāzes pārpalikumiem pēc siltās ziemas.

Vēl nesāktā dabasgāzes iesūknēšana ir piesaistījusi atsevišķu ekspertu uzmanību, ņemot vērā augošo neskaidrību Krievijas un Eiropas Savienības attiecībās. Tomēr kompānija „Latvijas gāze” skaidro, ka iesūknēšana tiks sākta vēlāk tāpēc, ka silto laikapstākļu dēļ krātuvē ir liels atlikums.

„Pēc iepriekšējās pieredzes ap šo laiku jau tiek sākta dabasgāzes iesūknēšana krātuvē. Bet šogad tas vēl nav sācies viena vienkārša, visiem saprotama iemesla dēļ – bija ļoti slita ziema un krātuvē izveidojušies lieli pārpalikumi. Tas mums dod iespēju ilgāku laiku piegādāt dabasgāzi no krātuves un paralēli veikt tur remontdarbus, kas ir ļoti nepieciešams,” skaidro „Latvijas gāzes” pārstāvis Vinsents Makaris.

Gāze no Inčukalna krātuves tiek piegādāta ne tikai Latvijai, bet arī Igaunijai un Krievijai. Savukārt pārtraukt piegādes no krātuves tiek plānots nākamnedēļ, tad tiks sākta arī iesūknēšana.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti