Iepirkumu uzraugi vētīs sūdzības par «ātrās palīdzības» auto iegādi

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 8 gadiem.

Iepirkumu uzraudzības birojs ceturtdien, 7.janvārī, skatīs saņemto sūdzību par Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta (NMPD) rīkotā “ātrās palīdzības” mašīnu iegādes un aprīkojuma iepirkuma konkursa rezultātiem. Konkursā, kurā dienests plāno iegādāties ātrās palīdzības mašīnas par četriem miljoniem eiro, uzvarēja uzņēmums "Auto Blitz".

Sūdzību iesniedza viens no pretendentiem - uzņēmums “NORDE”, kas palika otrajā vietā.

Šis konkurss izpelnījās rezonansi sabiedrībā, jo "Auto Blitz" padomes loceklis ir Jānis Āboltiņš, “Vienotības” frakcijas priekšsēdētājas, Saeimas deputātes Solvitas Āboltiņas vīrs. Viņš ir arī uzņēmuma lielākās līdzīpašnieces akciju sabiedrības "Mūsa Motors grupa" padomes priekšsēdētāja vietnieks.

Viena no autotirgotāju “NORDE” pretenzijām saistās ar to, ka, atbilstoši publiski pieejamai elektroniskajai datu bāzei, konkursa izsludināšanas dienā "Auto Blitz" bijis nodokļu nomaksas parāds. “Lai gan konkursa protokolā no deviņiem pretendentiem parādās “Auto Blitz” 66 tūkstošu eiro nodokļu parāds, bet izziņā, kura pievienota, iesniedzot dokumentam, it kā nav parāda,” stāsta “NORDE” valdes loceklis Dainis Bremze.

Tāpat uzņēmums iesniedzis sūdzību par to, ka konkursa nolikumā paredzēts, ka garantijai nedrīkst būt papildu nosacījumi. “Turpretī konkursa rezultātos ir šie nosacījumi “Auto Blitz”, un šie nosacījumi ir trīs ar pusi gadi garantijai, un kā papildu nosacījums ir trīs gadi aplīmējumam. Līdz ar to godīgi būtu, ja viņi saņemtu par vienu punktu mazāk,” saka Bremze.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti