«Huawei» atzīst – tā viedtelefonu pārdošana ārzemēs kritusies par 40%

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 4 gadiem.

Ķīnas telekomunikāciju giganta “Huawei” viedtelefonu pārdošanas apjoms ārzemju tirgos krities par 40% pēdējā mēneša laikā. To apstiprinājis kompānijas dibinātājs Žeņs Dženfejs, atzīstot, ka ASV vērstie pasākumi pret ķīniešu uzņēmumu tam kaitējuši vairāk, nekā gaidīts. Kompānija nokļuvusi ASV un Ķīnas tirdzniecības strīdu krustugunīs. Firma arī paredz, ka nākamajos divos gados ieņēmumi būs par 30 miljardiem dolāru mazāki, nekā iepriekš prognozēts.

«Huawei» viedtelefonu pārdošana ārzemēs kritās par 40%
00:00 / 02:39
Lejuplādēt

Ķīnas telekomunikāciju giganta “Huawei” dibinātājs, 74 gadus vecais Žeņs Dženfejs to, ka uzņēmums pēc ASV sankcijām nonācis grūtībās, atzina pirmdien paneļdiskusijā “Huawei” galvenajā birojā Šeņdžeņā. Viņam lūdza apstiprināt medijos jau izskanējušās, uz anonīmiem avotiem balstītās ziņas, ka “Huawei” viedtelefonu pārdošanas apjomi strauji kritušies. Žeņs apstiprināja, ka, salīdzinot ar maiju, jūnijā ārvalstu tirgos pārdots par 40% mazāk telefonu.

Vienlaikus viņš teica, ka pašmājās Ķīnā “Huawei” telefonu pārdošanas apjomu pieaugums joprojām ir „ļoti straujš”. Saskaņā ar kompānijas iepriekš publicētajiem datiem 2018. gadā tā saražoja vairāk nekā 200 miljonus viedtālruņu. Aptuveni puse no tiem nosūtīti pārdošanai ārvalstīs, bet otra puse – pašā Ķīnā.

Žeņs tomēr paziņoja, ka

“Huawei” plāno nākamajos divos gados samazināt ražošanas apjomus 30 miljardu ASV dolāru apmērā.

Tas būtu aptuveni trešā daļa no pagājušā gada ienākumiem. Tomēr Žeņs, salīdzinot “Huawei” ar bojātu, bet joprojām lidotspējīgu lidmašīnu, pauda pārliecību, ka 2021. gadā firma „atgūs savu vitalitāti”. “Huawei” dibinātājs Savienoto Valstu vērstos pasākumus pret uzņēmumu raksturoja kā ekstrēmus, paužot pārliecību, ka no sankcijām cietīs abas puses.

“Huawei” pagājušajā gadā bijā pasaulē otrais lielākais viedtelefonu ražotājs, piekāpjoties tikai Dienvidkorejas “Samsung”. Vienlaikus “Huawei” ir pasaulē lielākais telekomunikāciju tīklu iekārtu ražotājs.

KONTEKSTS:

Vašingtona un Pekina jau ilgāku laiku iesaistījušas tirdzniecības karā, viena pret otru vēršot jaunus muitas tarifus precēm simtiem miljardu dolāru vērtībā.

ASV jau vairākus mēnešus aicinājušas sabiedrotās valstis arī atteikties no “Huawei” pakalpojumiem un tehnoloģiju izmantošanas, ieviešot jaunākās paaudzes 5G mobilo tīklu. Vašingtona firmu apsūdz par saitēm ar Ķīnas izlūkdienestu, un līdz ar to “Huawei” uzskata par draudu drošībai. Ķīniešu kompānija apsūdzības noraida.

Maijā ASV prezidents Donalds Tramps “Huawei” ievietoja to ārvalstu kompāniju „melnajā sarakstā”, kuru biznesa sadarbība ar amerikāņu uzņēmumiem tiek stingri kontrolēta. Līdz ar to vairākas kompānijas paziņojušas, ka samazinās sadarbību ar “Huawei”. Piemēram, ASV informācijas tehnoloģiju gigants “Google”, kura populārā operētājsistēma “Android” tiek izmantot “Huawei” viedtelefonos.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti