Gada laikā ekonomiski aktīvo iedzīvotāju skaits sarucis par 0,9%

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 10 gadiem.

Gada laikā ekonomiski aktīvo iedzīvotāju skaits ir sarucis par 0,9%, taču salīdzinot ar šī gada iepriekšējo ceturksni, tas ir palielinājies pat par 2,3%, informē Centrālā Statistikas pārvalde.

Kopumā šī gada trešajā ceturksnī ekonomiski aktīvi bija vairāk nekā miljons iedzīvotāju jeb 66,9% Latvijas iedzīvotāju vecuma grupā no 15 līdz 74 gadu vecumam. Vīriešu vidū nodarbinātie bija 71,2%, savukārt sieviešu – 63,1%. Šie ir dati par Latvijas iedzīvotājiem vecumā no 15 līdz 74 gadiem.

Darba meklētāju skaits šī gada trešajā ceturksnī bija vairāk nekā 120 000 iedzīvotāju, kas ir par 20 900 cilvēku mazāk nekā pagājušā gada attiecīgajā periodā. Darba meklētāju īpatsvars ekonomiski aktīvo iedzīvotāju kopskaitā bija 11,8%, un gada laikā tas ir samazinājies par 1,9 procentpunktiem.

Ekonomiski neaktīvo iedzīvotāju skaits šī gada trešajā ceturksnī, salīdzinājumā ar pagājušā gada trešo ceturksni, ir samazinājies par 2,7% un to skaits bija vairāk nekā 509 000.

Pārvalde norāda, ka daļa iedzīvotāji ir zaudējuši cerības atrast darbu vai arī nezina, kā to meklēt. Šādu cilvēku Latvijā ir teju 34 000 jeb 6,6% no ekonomiski neaktīvo iedzīvotāju skaita.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti