ES viceprezidents: Šis ir laiks domāt par Eiropas Enerģētikas savienību

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 9 gadiem.

Laiks, kad naftas un gāzes cenas mazinās, ir īstais, lai domātu par vienotas Eiropas Enerģētikas savienības (EES) izveidi, piektdien Rīgā notiekošā konferencē sacīja Eiropas Savienības (ES) viceprezidents Marošs Šefcovičs, vēsta lsm.lv.en.

„Mums par to būtu ne tikai jārunā, bet arī jārīkojas, un mums ir jāizmanto šis politiskais moments. (..) Dažreiz tu vari sev jautāt – vai mums patiešām ir nepieciešama Enerģētikas savienība laikā, kad mēs redzam, cik ļoti pēdējos sešos mēnešos ir kritušas naftas cenas? Mana atbilde ir „Jā, protams, ka mums tā ir nepieciešama (..),”” uzrunā sacīja Šefcovičs.

„Mums ir jāizmanto šī atelpa, kad ir zemas naftas un gāzes cenas kā zelta iespēja, lai no jauna noteiktu mūsu enerģētikas politikas nostādnes pareizā virzienā un veiktu nepieciešamās investīcijas,” turpināja Šefcovičs.

Viņš atgādināja, ka ES ir ļoti atkarīga no saviem enerģētikas piegādātājiem, tostarp Krievijas. Šefcovičs uzsvēra, ka ES ir nepieciešama EES, kurā būtu stingra dalībvalstu sadarbība.

Piektdien Rīgā notiek augsta līmeņa konference par iespējamo Eiropas enerģētikas savienības radīšanu, kas nozīmētu vienotāku politiku enerģētikā ES dalībvalstu vidū. Konferencē piedalās uzņēmēji, eksperti un politiķi no daudzām ES valstīm.

Konferences atklāšana notika angļu valodā.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti