ES lauksaimniecības ministri meklē kompromisu par nozares reformām

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 10 gadiem.

Eiropas Savienības (ES) lauksaimniecības ministri otrdien turpinās meklēt kompromisu Kopējās lauksaimniecības politikas reformas jautājumā. Latviju šajā divu dienu sanāksmē Luksemburgā pārstāv zemkopības ministre Laimdota Straujuma.

Pašreiz ES prezidējošās valsts Īrijas amatpersonas vēlas, lai kompromiss starp dalībvalstu ministriem, Eiropas Parlamentu un Eiropas Komisiju tiktu panākts līdz šīs nedēļas beigām, kad noslēgsies Īrijas prezidentūra. Tomēr tas nebūs vienkārši.

Kopējās lauksaimniecības politikas reforma 2014.-2020.gadam cita starpā paredz noteikt tiešmaksājumu apjomu Latvijas zemniekiem. Šajā jautājumā ES ministriem un Eiropas Parlamentam ir atšķirīga nostāja.

Domstarpības pastāv arī citos jautājumos, atzīst Īrijas lauksaimniecības ministrs Saimons Kovenijs, kurš vada sarunas. „Esmu priecīgs, ka pastāv iespēja panākt vienošanos par Kopējās lauksaimniecības politikas reformu. Bet es domāju, ka tamdēļ vēl ir nepieciešams ieguldīt daudz darba. Svētdien mums bija gara sanāksme ar dalībvalstu ministriem, kas beidzās vēlu naktī. Tajā mēs mēģinājām saprast, kādus kompromisus mēs varētu panākt šonedēļ sarunās ar Eiropas Parlamentu un Eiropas Komisiju. Šobrīd mēs kā prezidējošā valsts darām visu, lai pietuvotos sarunu noslēgumam par Kopējās lauksaimniecības politikas reformu,” sacīja Kovenijs.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti