Rīta Panorāma

Telefonintervija ar politologu Filipu Rajevski par jaunās valdības veidošanas procesu

Rīta Panorāma

Telefonintervija ar Māru Kolbergu par EK starptautisko programmu "Eiropas solidaritātes korpuss"

Intervija ar Mārtiņu Āboliņu par uzņēmēju vērtējumu par aizvadītās valdības ministru darbu

Ekonomists: Uzņēmējus māc neticība par iekasēto nodokļu tērēšanu

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 5 gadiem.

Latvijā joprojām ir augstākie darbaspēka nodokļi, bet uzņēmējus māc neticība par to, kā iekasētā nauda tiek tērēta, intervijā LTV raidījumam "Rīta Panorāma" sacīja bankas "Citadele" ekonomists Mārtiņš Āboliņš.

Septembrī banka veica uzņēmēju aptauju un viedokļus apkopos pētījumā "Citadele Index". "Mēs veicām aptauju un nolēmām uzprasīt uzņēmējiem viņu viedokļus, kas ir tās jomas, kurās viņuprāt Latvijā ir vajadzīgas reformas. Ikdienā redzam daudz rekomendāciju no ārpuses - Eiropas Komisija, OECD. Taču ir labi uzprasīt arī vietējiem, saviem uzņēmējiem, kuri katru dienu šeit strādā," sacīja Āboliņš. 

Vislielāko reformu nepieciešamību uzņēmēji redz četrās jomās – veselības, nodokļu, izglītības un ekonomikas jomās.

"Tas, kur valdības darbam ir visnegatīvākais vērtējums, sakrīt ar lielākajām gaidām nākošajiem gadiem. Vienīgais izņēmums ir tieslietu joma. Reformas šeit sagaida 15% [aptaujāto uzņēmēju], kas varbūt liecina par to, ka nozarei nav vajadzīgas reformas kā tādas, bet gan esošā darba kvalitatīva izpilde," atzina ekonomists.

Par spīti tam, ka Latvijā salīdzinoši nesen tika izvērsta nodokļu reforma, to līmenis uzņēmējiem joprojām šķiet augsts. "Ja mēs salīdzinām Baltijas valstis, tad Latvijā tomēr joprojām ir augstākie darbaspēka nodokļi. Tajā pašā laikā uzņēmējiem ir neticība par to, kā šie nodokļi tiek tērēti," teica Āboliņš.

Savukārt negaidītas izmaiņas nodokļu politikā uzņēmēji saredz kā vienu no galvenajiem riskiem savā darbībā. "Citadeles" ekonomists atzina, ka uzņēmēji reformas sagaida, taču negribētu, lai tās ir straujas un negaidītas.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti