EK viceprezidents Dombrovskis: Situācija ES banku sektorā uzlabojas

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 7 gadiem.

Saskaņā ar pagājušajā mēnesī veiktajiem Eiropas Savienības (ES) banku stresa testiem situācija ES banku sektorā kopumā uzlabojas, to intervijā Latvijas Televīzijas raidījumā "Rīta Panorāma" sacīja Eiropas Komisijas (EK) viceprezidents Valdis Dombrovskis ("Vienotība").

Jautāts par Zviedrijas banku stabilitāti, par ko bažas paustas šīs valsts medijos, Dombrovskis norādīja, ka katrā valstī ir finanšu sektora uzraugs, kam jāseko līdzi situācijai. Taču saskaņā ar pēdējiem ES banku stresa testa rezultātiem situācija banku sektorā ES uzlabojas – gan attiecībā uz kapitāla pietiekamību, gan tā sauktajiem sliktajiem kredītiem.

Dombrovskis arī atturējās vērtēt Latvijas banku sektoru, kur ir pārstāvētas arī skandināvu bankas, norādot – Latvijas banku sektora stabilitāte ir finanšu sektora uzrauga –  Finanšu un kapitāla tirgus komisijas – jautājums. Viņš gan piebilda, ka arī Latvijas gadījumā ES banku stresa testi būtiskas problēmas mūsu banku sektorā neparādīja. 

Runājot par ES dalībvalstu ekonomikas izaugsmi, Dombrovskis norādīja, ka pašlaik ekonomika attīstās 27 no 28 ES dalībvalstīm – vienīgi Grieķija piedzīvo recesiju. Latvijas iekšzemes kopprodukta izaugsmes temps pārsniedz EK prognozēto vidējo līmeni.

Pēc Dombrovska teiktā, lielāko negatīvo ietekmi uz Latvijas ekonomiku pašlaik rada  Krievijas-Ukrainas konflikts un ar to saistītās sankcijas. Tomēr labā ziņa ir tā, ka Latvijas uzņēmēji spēj pārorientēties un atrast jaunus tirgus.

EK viceprezidents arī atzīmēja – Latvijas valdībai būtu aktīvāk jāstrādā pie jauno ES fondu līdzekļu ātrākas apguves.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti