EK vēlas plašākas pilnvaras ārvalstu uzņēmumu negodīgas konkurences apkarošanai

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 2 gadiem.

Kamēr Eiropas valdību subsīdijas uzņēmumiem tiek rūpīgi pārbaudītas, citu pasaules valstu atbalsts savām kompānijām lielākoties netiek kontrolēts. Tādēļ Eiropas Komisija (EK) trešdien ir nākusi klajā ar jaunu likumprojektu, kas piešķirtu tai tiesības bloķēt valsts subsidēto uzņēmumu dalību Eiropas kompāniju pārpirkšanā vai arī konkursos uz dažādu pakalpojumu sniegšanu. 

Citu valstu subsidētie uzņēmumi var gūt Eiropā negodīgu priekšroku. Lai risinātu šo problēmu, EK nākusi klajā ar jaunu likumprojektu.

Ar to Eiropas Savienība (ES) vēlas pasargāt tās dalībvalstis no arvien aktīvākiem Ķīnas kompāniju mēģinājumiem iegūt ietekmi Eiropas tirgū.

Eiropas Komisijas priekšsēdētājas vietniece Margrēte Vestagere par likumprojektu
00:00 / 01:11
Lejuplādēt

EK priekšsēdētājas vietniece Margrēte Vestagere skaidroja: “Eiropas Savienība ir tirdzniecības un investīciju lielvara. Kopējais tiešo ārvalstu investīciju apjoms 2019. gadā pārsniedza septiņus triljonus eiro. Tā ir ceturtā daļa no visām tiešajām ārvalstu investīcijām pasaulē. Šāda atvērtība ārvalstu investīcijām nāk mums par labu. Tā veicina izaugsmi un inovācijas, un no tās ir atkarīgi 16 miljoni darbavietu. Bet atvērtība pieprasa arī godīgumu. Kad jūs uzaicināt mājās viesus – un es ceru, ka mēs visi drīz atkal varēsim to darīt –, tad jūs sagaidāt, ka viņi izturēsies pret jūsu mēbelēm un citām mantām tāpat kā jūs, jo viņi ir viesi. Tāpat ir arī ar mūsu vienoto tirgu. 

Mēs vēlamies, lai katrs uzņēmums, kas darbojas Eiropā, neatkarīgi no tā izcelsmes, cienītu mūsu mājas noteikumus. 

Un viens no mūsu senākajiem noteikumiem ir, ka mēs nepieļaujam subsīdijas, kas traucē godīgai konkurencei.”

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti