Daugavpils novadā piešķir grantus fasādes dekoratīvo elementu un kaķu mēbeļu ražošanai

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 3 gadiem.

Jau vairākus gadus grantu konkursu uzņēmējiem rīko Daugavpils novada dome, gadā piešķirot 8000 eiro. „Summa nav liela, drīzāk tā uztverama kā injekcija savas biznesa idejas virzībai un attīstībai”, saka šī konkursa ieviesēji. Pašvaldība vienam biznesa projektam atvēl summu ne lielāku par 4000 eiro, bet projekta iesniedzējam jāpierāda gan savas idejas oriģinalitāte, gan biznesa dzīvotspēja. Pērn realizāciju Daugavpils novadā sāka trīs biznesa projekti, šogad divi.

Daugavpils novadā piešķir grantus fasādes dekoratīvo elementu un kaķu mēbeļu ražošanai
00:00 / 04:24
Lejuplādēt

Mobilās vistu kūts projekts “Laimīgās vistas “Smilgās”'' Naujenes pagastā, ko realizē jaunais zemnieks Juris Grustāns, bija viens no pērn Daugavpils novadā atbalstītajiem grantu projektiem jaunajiem uzņēmējiem.

Projekta ideja – izveidot pārvietojamu vistu kūti, lai vistas nemitīgi nonāktu saimniecības leknākajās, barības vielām pilnākajās pļavās un attiecīgi dētu tā sauktās organiskās olas, joprojām ir dzīvotspējīga, apliecina Daugavpils novada attīstības nodaļas vadītāja Vita Rūtiņa.

Tāpat kā pērn, arī šogad grantu konkursā Daugavpils novadā startēja 11 uzņēmēji, divi guva finansiālo stimulu savu ideju realizēt.

Viens no tiem ir Nātālijas Lebedjokas projekts Kalkūnes pagastā.

“Natālija Lebedjoka iesniedza projektu “KATO – Kaķu mēbeļu ražošana no kartona”, kurš paredz ražot kaķu nagu asināmo – zvilni no kartona. Tā nolūkam iegādāsies klišejas logotipa drukai un nepieciešamos izejmateriālus, kā arī izstrādās mājaslapu ar interneta veikalu. Ražošana notiks Kalkūnes pagastā. Projekta īstenošanai nepieciešamā summa ir 3880,80 eiro. Pieprasītais grants sasniedz 3492,72 eiro apjomu, kas sastāda 90% no projekta kopējām izmaksām,” stāsta Vita Rūtiņa.

Viktors Petaško no Sventes pagasta ir otrais uzvarētājs šī gada grantu konkursā ar savu projektu “Fasādes dekoratīvie elementi – estētiskam baudījumam un ilglaicīgam ieguldījumam celtniecībā un renovācijā''.

“Projekta rezultātā Sventes pagastā plānots ražot dekoratīvos fasādes paneļus un glitētus dekorus, kā arī rotājumus no ekstrudēta putuplasta. Projekta īstenošanai nepieciešamā summa ir 4450,00 eiro. Pieprasītais grants sasniedz 3960,50 eiro apjomu, kas sastāda 89% no projekta kopējām izmaksām,” informē Rūtiņa.

Viktors ar savu ekstrudētā putuplasta izstrādājumu ražošanas ideju arī pērn bija novada grantu saņēmēju vidū. Mākslai, darbiem, kas radīti un top, vajag jaunu telpu, proti, stalažas izvietošanai un papildiekārtas attīstībai, stāsta uzņēmējs.

Šie pašvaldības granti ir stimuls jaunajiem uzņēmējiem un pirmkārt – noticēt sev, tā par šo grantu projektu saka Daugavpils novada domes priekšsēdētājs Arvīds Kucins.

Interese par grantu saņemšanu sava biznesa attīstībai novadā aug un, visticamāk, turpmāk šis atbalsts tieši jaunajiem uzņēmējiem tiks palielināts.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti