Bezkontaktu kartes ir jau 51% Latvijas iedzīvotāju

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 5 gadiem.

“MasterCard” un Finanšu nozares asociācija trešdien, 16.janvārī, sāk informatīvu kampaņu par norēķiniem ar bezkontaktu kartēm, kuras jau ir 51% Latvijas iedzīvotāju.

Finanšu nozares asociācijas vadītāja Sanda Liepiņa stāsta, ka kampaņas laikā iedzīvotājiem skaidros bezkontaktu karšu izmantošanas ieguvumus, kā arī tiks mēģināts kliedēt mītus par šo karšu drošību.

Liepiņa arī atklāj, ka jau šobrīd bezkontaktu kartes Latvijā ir plaši izmantotas - izsniegts vairāk nekā 800 tūkstoši karšu, kas ir gandrīz uz pusi vairāk nekā gadu iepriekš. 

Sanda Liepiņa: Par bezkontaktu norēķinu kartēm
00:00 / 00:28
Lejuplādēt

“Finanšu nozares asociācijas sadarbībā ar “MasterCard” un galvenajiem sadarbības partneriem uzsāk „Piik un gatavs” informatīvo kampaņu, skaidrojot gan šīs priekšrocības, gan arī mītus par drošību, ka šī drošība pēc būtības neatpaliek no parastajām kartēm. Un tie ieguvumi savukārt ir ātrāki norēķini gan pircējiem, gan tiem uzņēmējiem, kuriem ir svarīga ātra klientu apkalpošana,” klāsta Liepiņa.

“Latvijas iedzīvotāji un komersanti jau tagad novērtē bezkontaktu karšu priekšrocības. Un jāsaka, ka, arī salīdzinot ar citām Eiropas Savienības dalībvalstīm, šī ir kārtējā reize, kur Latvijas iedzīvotāji ātrāk nekā citur pieņem un sāk lietot jaunās tehnoloģijas. Un šobrīd jau 51% Latvijas iedzīvotāju ir bezkontaktu kartes, vidēji 40% tās arī lieto regulāri ikdienas pirkumiem,” stāsta Liepiņa.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti