Pirmo reizi Baltijā piedāvās bezkontakta maksājumus arī ar viedtelefonu

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 6 gadiem.

Bankas „Citadele” klienti no ceturtdienas, 7.septembra, par maksājumiem veikalos varēs norēķināties arī ar viedtālruni. „Citadele” kļuvusi par pirmo banku Baltijā, kas piedāvā šādu risinājumu vietās, kur uzstādīti bezkontakta maksājumu termināļi.

Pakalpojums gan būs pieejams tikai „Android” operētājsistēmas lietotājiem, pārējiem banka piedāvā lietot īpašas uzlīmes vai aproces, ar kurām arī varēs norēķināties par nelieliem pirkumiem, neizmantojot maksājumu karti.

Vladislavs Mironovs: Par norēķiniem ar viedtālruni
00:00 / 00:42
Lejuplādēt
Tiesa, ir jāievēro arī drošības pasākumi, maksājot ar viedtelefonu, stāsta „Citadeles” biznesa attīstības vadītājs Vladislavs Mironovs.

“Ja telefons tiek nozagts, tad, pirmkārt, obligāti ir jāzvana uz banku un jābloķē maksājumu ierīce pēc līdzīga principa, kā tas šodien notiek ar standarta maksājumu karti. Bet šī tehnoloģija atbilst visiem „MasterCard” drošības standartiem un sastāv no vairākām daļām. Ja mēs vēlamies izmantot šos maksājumus, telefons obligāti ir jāaprīko ar PIN kodu. Tas nozīmē, ka pirms maksājuma telefonu sākumā vajadzēs atbloķēt ar drošu PIN kodu, un pēc tam maksājumi līdz 50 eiro notiks bez papildus PIN koda ievadīšanas. Bet maksājumiem virs 50 eiro mēs prasīsim papildus PIN kodu,”  skaidro Mironovs.  

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti