Bariss: «Metalurga» akciju vērtība ir tuvu vienam latam

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 10 gadiem.

Grūtībās nonākušā uzņēmuma „Liepājas metalurgs" akciju vērtība pašlaik, visticamāk, ir tuvu vienam latam, tā intervijā Latvijas Radio norādīja „Latvenergo" valdes loceklis Uldis Bariss.

„Būsim reāli – šajā brīdī uzņēmuma akciju vērtība, visticamāk, ir tuvu vienam latam," sacīja "Latvenergo" valdes loceklis.

„Uzņēmums bez jauna investora, kas investē naudu, - principā tam nav nākotnes," norādīja Bariss. Līdz ar to esošajiem akcionāriem pašiem būtu nauda jāsagādā vai arī „viņiem te nav ko darīt". Kamēr šis jautājums netiks atrisināts, virzības nebūšot.

Neviens akcionārs no ārpuses ar jaunu naudu nenāks iekšā, kamēr nebūs sakārtotas līdzšinējās īpašumtiesības," pauda Bariss.

Potenciālie investori esot mēģinājuši risināt sarunas ar akcionāriem, taču nekas nav sanācis. „Tas, ka pašreizējo akcionāru sastāvā valda ne pārāk liela vienprātība par uzņēmuma nākotni, tas, manuprāt, ir galvenais iemesls, kāpēc neviens cits tur ienākt nevar," sacīja Bariss.

„Liepājas metalurgs" ir ļoti nozīmīgs „Latvenergo" klients.

Taujāts par „Liepājas metalurga" lūgumu valstij kapitalizēt uzņēmuma parādus, Bariss norādīja, ka tas galveno problēmu nerisinās. „Tas piedāvājums ir konvertēt jeb pārveidot par akcijām pašreizējās saistības, kādas „Metalurgam" ir pret valsti vai pret citiem kreditoriem, tā īstenībā nav akūtā lieta, ko uzņēmumam vajag. Uzņēmumam vajag atsākt strādāt, un lai to izdarītu, uzņēmumam vajag naudu. Lai to uzņēmums varētu dabūt, tam jāpiesaista jauns investors – kāds, kas būtu gatavs ar savu naudu nākt šajā biznesā un ražošanu atsākt," skaidroja Bariss.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti