Panorāma

14 gadus vecu latviešu meiteni paverdzina Skotijā

Panorāma

Tomēr nevienojas par elektrības sadārdzinājuma kompensēšanu

O.Augustovsku ieceļ lidostas valdē

Augustovsku ieceļ lidostas «Rīga» valdē

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 10 gadiem.

Bijušā premjera Valda Dombrovska („Vienotība”) biroja vadītāja un pašreizējā satiksmes ministra Anrija Matīsa („Vienotība”) ārštata padomniece Olita Augustovska („Vienotība”) otrdien iecelta lidostas „Rīga” valdē.

Par vēlmi iecelt „Vienotības” biedri Augustovsku lidostas valdē publiski kļuva zināms jau pagājušajā nedēļā. Premjerministre Laimdota Straujuma („Vienotība”), lai gan teorētiski atzīst, ka uz amatiem valsts uzņēmumu valdēs vajadzētu rīkot konkursus, Matīsa izvēli tomēr neapšauba. „Viņaprāt, Augustovskas kundzes pieredze dažādu sarežģītu jautājumu risināšanā ir pietiekama, lai viņa varētu būt lidostas valdē. Tur ir zināmas problēmas – gan par noklausīšanās skandāliem, gan citi – kur vajadzīgs cilvēks ar pieredzi, kas ir bijis sarežģītās situācijās (..)” saka Straujuma.

Savukārt pats satiksmes ministrs Matīss par konkursu rīkošanu ir skeptisks. „(..) Tas aizņem laiku, otrkārt, dažādu formālu pārkāpumu dēļ šos [konkursa] rezultātus var apstrīdēt un ilgstoši ir neziņa gan par konkrētās institūcijas vadību, gan par konkrētas kapitālsabiedrības vadību. Šādu situāciju mēs nevaram pieļaut (..)” norāda Matīss.

Viņš arī kategoriski noliedz versijas, ka amats Augustovskai sameklēts „Vienotības” vadības uzdevumā kā „silta vietiņa” ar labu algu.

Te runa ir nevis par partijas funkcionāru bīdīšanu, bet manu padomnieci. Līdzīgi esam rīkojušies iepriekš un līdzīgas situācijas ir bijušas iepriekš (..) kad amatos tiek virzītas ministru uzticības personas,” norāda Matīss.

Gan Matīss, gan lidostas kapitāldaļu turētāja pārstāve, Satiksmes ministrijas valsts sekretāra vietniece Džineta Innusa šodien žurnālistiem klāstīja: Augustovska valdē iecelta tāpēc, ka tagadējā valde netiekot galā ar noklausīšanās skandāla izmeklēšanu. Taču sestā valdes locekļa vieta tomēr netiek veidota. „Valdes loceklis pārkāpa pilnvaras, vienpersoniski pieņemot gan lidostas, gan valsts interesēm būtiskus lēmumus. Par tiem būtu jāinformē arī pārējie valdes locekļi un jālemj kopīgi - tā būtu pareiza saimniekošana. Ar savu darbību Agris Balodis zaudējis SM uzticību, tāpēc akcionāru sapulcē nolemts viņu atbrīvot no amata,” teica Satiksmes ministrijas valsts sekretāra vietniece Džineta Innusa.

Aizbildinoties ar valsts interešu sargāšanu, Innusa un Matīss neatklāja, ko tieši pārkāpis Balodis. Arī viņš pats Latvijas Radio norādīja, ka visi jautājumi jāuzdod akcionāram.

Tomēr portāls „pietiek.com” ziņo, ka iemesls varētu būt Baloža parakstītā un Ģenerālprokuratūrai nosūtītā atteikšanās no cietušā statusa lietā pret bijušo „airBaltic” vadītāju Bertoltu Fliku.

Lidosta atbildē esot norādījusi, ka tā nevarot aprēķināt konkrētus zaudējumus, precīzāk - negūtos ieņēmumus, kādi tai radušies no kopumā 20 Flika atceltajiem reisiem 2011. gada septembrī. Flikam par šo epizodi tiek inkriminēta dienesta stāvokļa ļaunprātīga izmantošana, bet par cietušo pagaidām pieteikusies vien „airBaltic,” prasot no bijušā vadītāja 20 000 eiro kompensāciju

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti