Atceļ liegumu valstij rīkoties ar «airBaltic» akcijām; pabeidz kapitāla palielināšanu

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 9 gadiem.

Tiesa pirmdien atcēla aizliegumu valstij rīkoties ar tai piederošajām 47,2% nacionālās lidsabiedrības “airBaltic” akcijām un otrdien  aviokompānijas akcionāru sapulcē ir pieņemts gala lēmums pabeigt pamatkapitāla palielināšanu. 

Kapitalizējot ieguldītos līdzekļus, Latvijas valstij piederošais „airBaltic” pamatkapitāls pēc denominācijas uz eiro ir 82 634 635 eiro, valstij pieder 99,8% jeb 82 633 604 uzņēmuma akcijas, informēja Satiksmes ministrija.

Pamatkapitāla palielināšanas process uzsākts 2011.gadā. Pamatkapitāla palielināšana notika saskaņā ar „airBaltic” restrukturizācijas plānā paredzēto un saskaņā ar Eiropas Komisijā atbalstīto plānu.

Pirmdien, 13.aprīlī, Rīgas apgabaltiesa pilnībā apmierināja Satiksmes ministrijas pieteikumu par prasības nodrošinājuma atcelšanu uz Latvijas valstij piederošajām 224 453 AS „Air Baltic Corporation” apķīlātajām vārda akcijām. Pieņemtais lēmums ir stājies spēkā un tas nav pārsūdzams.

Aģentūra LETA ziņoja, ka Rīgas apgabaltiesa 2012.gada 13.februārī daļēji nodrošināja kādreizējā “airBaltic” līdzīpašnieka SIA "Baltijas Aviācijas sistēmas" prasību par tiesību atzīšanu uz savulaik BAS piederošajiem 47,2% "airBaltic" akciju un aizliedza Latvijas valstij rīkoties ar šīm akcijām, kuras pēc "Krājbankas" darbības apturēšanas Latvijas valsts no bankas pilnvarnieka iegādājās par akciju nominālvērtību 224 000 latu.

Akcijas BAS bija ieķīlājušas "Krājbankā". Latvijas valsts iepriekš savu rīcību, iegādājoties lidsabiedrības akcijas, skaidroja ar lidsabiedrības privāto akcionāru neizpildītajām saistībām.

Grafikā par laiku no 2008. līdz 2011.gadam par notikumiem, kuru rezultātā valsts atguva kontroli pār «airBaltic».

 

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti