Panorāma

Ceļš mājup pēc Dziesmu un deju svētkiem

Panorāma

Dziesmusvētkos sadziedāšanās ilgusi līdz rīta agrumam

Bijušais "Latvijas Krājbankas" īpašnieks sniedz interviju LTV

Antonovs: «Latvijas Krājbanka» bija glābjama

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 10 gadiem.

«Latvijas Krājbankas» krahs notika tāpēc, ka bija vispārēja histērija, un banka bija absolūti glābjama. Šādu viedokli intervija Latvijas Televīzijai pauda bijušais bankas “Snoras” vadītājs un īpašnieks Vladimirs Antonovs.

„Latvijas Krājbankas krahs pēc funkcijas izrietēja no tā, ko izdarīja Lietuvas republika. Tā kā Lietuva rīkojās ne tā, kā kaimiņiem pieklājas. Proti, tai vajadzēja brīdināt jūsu varasiestādes un drošības iestādes, ja tas viss būtu noticis civilizēti,” sacīja Antonovs.

Viņaprāt, „Krājbankas” krahs notika tāpēc, ka bija vispārēja histērija. „Vajadzēja vienkārši klusi un mierīgi tikt galā ar šo situāciju. Diemžēl tas netika darīts. Pēc tam, kad apturēja „Snoras”, Krājbanka mierīgi strādāja vēl nedēļu, nebija ne rindu, nekā. Banka bija absolūti glābjama,” pārliecināts baņķieris.

Taujāts, vai uzskata sevi par krāpnieku, Antonovs norāda: „Šajā valstī [Lielbritānijā] to, kurš ir krāpnieks un kurš nē, droši vien izlems tiesa. Jo tiesām Lietuvas Republikā es neticu, un vispār tas droši vien ir loģiski pēc tā, kas notika ar “Snoras” un kādā formā tas notika. Es pats sevi neuzskatu par kārpnieku, zagli vai kaut kādu, kurš izlaupīja bankas, kuras paši mēs desmit gadus labi attīstījām un uzbūvējām ne sliktas. Ir zināms, kurus es uzskatu par krāpniekiem un zagļiem – tas ir Vasiļauska kungs un viņa banda. Viņi tad arī droši vien ir tie krāpnieki un agri vai vēlu par to atbildēs.”

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti