Rīta intervija

KM mediju politikas nodaļas vadītāja Aiga Grišāne par viltus ziņām

Rīta intervija

"No sirds Latvijai" premjera amata kandidāte Inguna Sudraba par vēlēšanām

"Altum" valdes priekšsēdētājs par Latvijas Zemes fondu, jauno speciālistu programmu

«Altum»: Ar 15 miljoniem eiro pirmā mājokļa iegādes programmai iekustināts tirgus par 550 miljoniem eiro

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 5 gadiem.

“Altum” uzņēmies saistības 60 miljonu eiro apmērā, galvojot daļu no kredīta jaunajām ģimenēm un jaunajiem speciālistiem. Bet kopējais klientu darījumu apjoms ar bankām ir 550 miljonu eiro apmērā, intervijā Latvijas Radio sacīja institūcijas vadītājs Reinis Bērziņš.

“Lai mēs dotu 60 miljonu eiro galvojumu, mums ir bijuši nepieciešami no valsts tikai 15 miljoni eiro, jo mēs varam izdot četras reizes vairāk galvojumu, nekā saņemam.

Galvenais secinājums – ar 15 miljoniem eiro ir iekustināts tirgus par 550 miljoniem eiro. Tas ir milzīgs sviras efekts,” piebilda Reinis.

Palīdzība jaunajām ģimenēm iegādāties savu pirmo mājokli ir labākais projekts, kādu finanšu institūcija “Altum” piedāvā, vērtēja Bērziņš. Aktīvākie projekta izmantotāji ir Rīgā un Pierīgā dzīvojošie, savukārt mazāk šo iespēju izmanto Latgalē.

Pirmā mājokļa programmā šobrīd ir 9100 klientu, un “Altum” prognozē, ka rudens beigās būs 10 000. Projektā iesaistītajās ģimenēs kopā ir 13 000 bērnu.

“Vidēji īpašums, ko iegādājas, ir aptuveni 70 tūkstoši. Tā nav nekāda “premium” klase. Tā ir mērķgrupa, kas ir tikusi sasniegta – ģimene, kurai ir stabili ienākumi, bet nav pirmās iemaksas. Manuprāt, ļoti labs rezultāts,”  piebilda Bērziņš.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti