Siliņa: nākamajai valdībai jāvienojas par nepieciešamo viesstrādnieku skaitu

Nākamajai valdībai būtu jāvienojas, cik Latvijā īslaicīgi būtu nepieciešami viesstrādnieki, intervijā Latvijas Televīzijas raidījumā "1:1" atzina premjera amata kandidāte Evika Siliņa ("Jaunā Vienotība").

Siliņa norādīja, ka par darbaspēka trūkumu Latvijā runā uzņēmēji. Jau iepriekšējā valdībā trīs ministrijas vienojušās, ka darba devējiem, kas vēlas piesaistīt darbaspēku no ārzemēm, varētu atvieglot nosacījumus, neprasot viesstrādniekiem izglītības dokumentus. 

Tāpat vajadzētu vienoties, ka viesstrādnieki maksā nodokļus Latvijā. "Viņi ir iebraukuši caur Poliju, parādās šeit [Latvijā], bet nodokļus maksā tur [Polijā]," paskaidroja Siliņa.

Viņas rīcībā gan nav informācijas, cik viesstrādnieku būtu nepieciešami.

"Tas ir nākamās valdības darbs, cik šādu cilvēku uz īsu laiku būtu vajadzīgi. Jāvienojas, cik varam atļauties. Par nekontrolētu migrāciju šobrīd nerunājam," akcentēja Siliņa.

Premjera amata kandidāte arī piebilda, ka, piemēram, Lietuvā ir kvotas, un "Latvijā arī varētu par to runāt", bet konkrētu skaitli viņa negribēja minēt.

Savukārt attiecībā uz nodokļu reformu Siliņa pauda, ka galvenais ir mainīt valsts attieksmi pret uzņēmējiem. Viņasprāt, būtu jāvienkāršo nodokļu samaksa. 

"Mums ne tik daudz ir problēmas ar nodokļiem, kā sarežģītais veids, kā tos maksā gan lielie, gan mazie uzņēmumi. Lielāks slogs ir mazākajiem," viņa norādīja.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti