Par «Augstsprieguma tīkla» vadītāju ievēlēts valsts kontrolieris Irklis

Akciju sabiedrības "Augstsprieguma tīkls" (AST) padome saskaņā ar nominācijas komisijas ieteikumiem par valdes priekšsēdētāju izraudzījusies Rolandu Irkli. Plānots, ka valdes priekšsēdētājs darbu uzsāks 7. decembrī, informēja uzņēmums.

Rolanda Irkļa līdzšinējā profesionālā pieredze ietver darbu Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisijas priekšsēdētāja un padomes locekļa amatos.

Kopš 2021.gada Irklis bijis valsts kontroliera amatā.

Papildus Irklis darbojies Eiropas enerģētikas regulatoru sadarbības aģentūrā (ACER) un Eiropas Enerģētikas regulatoru padomē (CEER), kā arī Ekonomiskās sadarbības un attīstības organizācijā (OECD). Iegūts biznesa vadības maģistra grāds Rīgas biznesa skolā.

AST paziņojumā medijiem norādīts, ka atlases konkursā Irklis demonstrēja padziļinātu izpratni par enerģētikas sektoru un tā problēmjautājumiem Latvijā, kā arī visā reģionā kopumā, un raksturojams kā analītisks un stratēģisks enerģētikas nozares profesionālis.

Valsts kontroliera amatu Irklis atstās decembra sākumā, kad arī sāks strādāt "Augstsprieguma tīklos". Ja līdz tam Saeima nebūs nobalsojusi par jaunu valsts kotrolieri, tad šīs funkcijas pildīs vecākais padomes loceklis Edgars Korčagins.

"Turpmākā perioda izaicinājumi paredz virkni aktivitāšu, kas saistītas ar Baltijas valstu sinhronizāciju ar kontinentālo Eiropu, pasākumiem, kas vērsti uz kapitālsabiedrības darbības un izmaksu efektivitāti, darbības atbilstību, tās dinamisku attīstību un pārvaldības procesu modernizāciju, kas īpaši aktualizē spēcīgas AST vadības komandas sastāva nozīmību," informēja AST padomes priekšsēdētājs Kaspars Āboliņš.

AST valdes priekšsēdētāja amats kļuva vakants, kad to atstāja Gunta Jēkabsone.

Atklāts konkurss uz AST valdes priekšsēdētāja un valdes locekļa juridiskajos un atbilstības jautājumos amatiem tika izsludināts maijā, un saņemti 53 pieteikumi, no kuriem 26 iesniegti uz valdes priekšsēdētāja amatu. Kandidātu atlase notika četrās kārtās, kurās novērtētas šādas kompetences: stratēģiskais redzējums, pārmaiņu vadīšana, orientācija uz rezultātu sasniegšanu, orientācija uz attīstību, komandas vadīšana,  lēmumu pieņemšana un atbildība.

Par AST valdes locekļa juridiskajos un atbilstības jautājumos ievēlēšanu vēl tiks pieņemts atsevišķs lēmums.

"Augstsprieguma tīkls" ir Latvijas elektroenerģijas pārvades sistēmas operators, kas nodrošina elektroenerģijas pārvadi visā Latvijā. Uzņēmuma kapitāla daļu turētājs  ir Klimata un enerģētikas ministrija. Savukārt AST ir AS "Conexus Baltic Grid" 68,47% kapitāla daļu turētāja. 

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti