«Augstsprieguma tīkla» valdē strādās bijusī Finanšu izlūkošanas dienesta vadītāja Znotiņa

Stiprinot uzņēmuma vadības komandu, piektdien, 26. janvārī, valsts AS "Augstsprieguma tīkls" (AST) padome par valdes locekli juridiskajos un atbilstības jautājumos ievēlējusi Ilzi Znotiņu. Plānots, ka valdes locekle darbu uzsāks 2024. gada 1. februārī, informēja uzņēmumā.

Znotiņa iepriekš vadījusi Finanšu izlūkošanas dienestu, bijusi Eiropas Padomes Noziedzīgi iegūtu līdzekļu legalizācijas un terorisma finansēšanas novēršanas pasākumu novērtēšanas ekspertu komitejas (MONEYVAL) un Finanšu darījumu darba grupas (FATF) veiktajos novērtēšanas procesos Latvijas delegācijas vadītāja.

Par "Augstsprieguma tīklu"

AST ir Latvijas elektroenerģijas pārvades sistēmas operators, kas nodrošina nepārtrauktu, drošu un ilgtspējīgi efektīvu elektroenerģijas pārvadi visā Latvijā. Tā vīzija ir kļūt par reģiona vadošo pārvades sistēmas operatoru, kas operatīvi un sekmīgi ievieš uz attīstību vērstas izmaiņas. AST pieder dabasgāzes pārvades un uzglabāšanas sistēmas operatora AS "Conexus Baltic Grid" 68,46% kapitāldaļu.

Avots: "Augstsprieguma tīkls".

Profesionālajā darba pieredzē Znotiņa darbojusies kā zvērinātu advokātu biroja "Deloitte Legal" partnere, pārstāvot plašu vietējo un starptautisku klientu loku. Līdz šim brīdim praktizējusi arī kā zvērināta advokāte. Znotiņa ieguvusi maģistra grādu tiesību zinātnē Rīgas Juridiskajā augstskolā un pabeigusi doktorantūras studijas Latvijas Universitātē.

"AST ir vadoša loma Latvijas energoneatkarībai un energosistēmas drošumam nozīmīgu investīciju projektu īstenošanā. Līdzšinējā vadības struktūrā ir izveidoti stabili pamati AST stratēģisko mērķu sasniegšanā, ko ar Ilzes Znotiņas pievienošanos varēsim īstenot ar vēl lielāku jaudu," informēja AST padomes priekšsēdētājs Kaspars Āboliņš.

Atklātajā konkursā uz AST valdes locekļa (juridiskais un atbilstības virziens) amata pozīciju saņemti 27 pieteikumi. Kandidātu atlases process  notika četrās kārtās saskaņā ar AST padomes izveidotās nominācijas komisijas piecu balsstiesīgu locekļu sastāvā apstiprinātiem vērtēšanas kritērijiem, un to ietvaros padziļināti tika vērtētas šādas kompetences: pārmaiņu vadīšana, orientācija uz rezultātu sasniegšanu un attīstību, komandas vadīšana, lēmumu pieņemšana un atbildība.

Kopā ar Znotiņu un valdes priekšsēdētāju Rolandu Irkli, kas AST pievienojās no 2023. gada 7. decembra, vadības komandā darbu turpina valdes locekļi Arnis Daugulis, Gatis Junghāns un Imants Zviedris.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti