Atrasts jauns īpašnieks leģendārā restorāna «Sēnīte» kompleksam

Kultūrvēsturisko pieminekli – restorānu "Sēnīte" ar 1,5 hektāriem zemes – iegādājies Latvijas uzņēmums "Latvian Catering Company", kas jau 20 gadus nodarbojas ar pilna servisa pasākumu organizēšanu Latvijā, paziņojumā medijiem informēja nekustamo īpašumu aģentūra "Latio", kas palīdzēja sameklēt restorānam jaunu īpašnieku.

“Latvian Catering Company”

Reģistrēta 2016. gadā.
Īpašnieks – Rolands Zujevičs (100%)           
Darbības veids – izbraukuma ēdināšana:
Pilna pasākumu rīkošana (vadīšana, ēdināšana, dekorēšana, mūzika, foto un video);
Banketi, kokteiļu vakari, korporatīvie svētki un izklaides pasākumi;
Izbraukumu tirdzniecība (organizēšana jebkurā klientam ērtā vietā, nodrošinot to ar apkalpojošo personālu, galdu servējumu, tematisko noformējumu.)

Uzņēmuma reģistrs; cateringcompany.lv

Īpašums "Sēnīte" bija izlikts pārdošanai pirms 4 gadiem, toreiz īpašuma cena tika norādīta 580 000 eiro.

Pirms tam, 2018. gadā, aicinājumu ikvienam interesentam kopīgi iegādāties šo kompleksu, veidojot publisku akciju sabiedrību,  izteica uzņēmējs, maiznīcas "Liepkalni" saimnieks Dagnis Čākurs.

Vēlāk "Liepkalnu" izsludinātajā konkursā par restorāna ēkas un teritorijas izmantošanu tika iesniegtas piecas arhitektu koncepcijas ar idejām ēkas un arī uzņēmējdarbības attīstīšanai.

Taču 2019. gada vasarā krustu cerībām par "Sēnītes" atdzimšanu pārvilka "Liepkalnu" strīds ar "Latvijas Valsts ceļiem" (LVC) par stāvvietas ierīkošanu pie ēku kompleksa. LVC toreiz rekonstruēja Vidzemes šoseju iepretim restorānam un stāvvietu uzskatīja par risku vēl viena "melnā punkta" izveidošanai uz Latvijas ceļiem.

Kopš tā laika komplekss atkal bija pamests un to mēģināja pārdot.

"Latio" komercīpašumu darījumu vadītājs Artis Ramutis paziņojumā medijiem norādīja, ka tagad noslēgtais "darījums ir pierādījums, ka katram īpašumam agri vai vēlu iespējams atrast savu īpašnieku".

""Sēnīte" ilgus gadus gaidījusi pircēju, kurš vienlaikus radīs praktisku pielietojumu esošajam ēku kompleksam, gan arī pratīs novērtēt emocionālo vērtību, ko ietver tās slavenais vārds. Īpašums prasa būtiskas investīcijas, un šis nebūs īstermiņa projekts," pauda Ramutis.

Arī jaunie īpašnieki atzina, ka primārais šobrīd būtu novērst turpmāku telpu tehniskā stāvokļa pasliktināšanos, kā arī sakārtot infrastruktūru.

Plašāku informāciju par projekta tālāko attīstību un plāniem "Latvian Catering Company" sola sniegt pēc steidzamāko darbu veikšanas.

Vēsturiskais restorāns "Sēnīte" atrodas Siguldas novadā starp divām valsts nozīmes šosejām ar intensīvu transporta kustību – 25 000 automašīnu plūsmu dienā. Tomēr tā nav tikai stratēģiski izdevīga lokācija, tā ir vieta ar spēcīgu vārdu, kurš ir dziļi iesēdies veselas paaudzes atmiņā, asociējoties ar patīkamiem mirkļiem, sava laika spozmi un veiksmi, norādīja "Latio".

Savulaik slavenais restorāns "Sēnīte" iekļauts aizsargājamo valsts kultūras pieminekļu sarakstā, kas nozīmē, ka padomju laika ēkas saimnieki nedrīkst nojaukt. Restorāns uzbūvēts pagājušā gadsimta vidū. Sākotnēji šajā vietā tika izveidota tējnīca ar koši krāsotu lapeni sēnes formā. Vēlāk šajā vietā uzbūvēja jaunu ēku kompleksu, kas tika dēvēts par sešdesmito gadu arhitektūras šedevru.

Kā liecina "Firmas.lv" informācija, SIA "Restorāns Sēnīte" likvidēta 2010. gadā. Uzņēmuma lielākie īpašnieki bija SIA "AVE Astra" un Latvijas kooperatīvo sabiedrību centrālā savienība "Turība".

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti