Bijušā restorāna «Sēnīte» komplekss izlikts pārdošanā par 580 000 eiro

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 4 gadiem.

Par 580 000 eiro tiek mēģināts pārdot bijušā restorāna "Sēnīte" kompleksu Inčukalna novadā, liecina sludinājums nekustamo īpašumu kompānijas "Ober-Haus" mājaslapā.

Objekta kopējā platība ir 3310,8 kvadrātmetri, bet zemesgabala platība ir 32 100 kvadrātmetri.

"Ober-Haus" mājaslapā norādīts, ka objekts atrodas Vidzemes šosejas malā, stratēģiskā vietā ar intensīvu transporta kustību 40 kilometru attālumā no Rīgas un 10 kilometru attālumā no Siguldas. Sludinājumā arī norādīts, ka objekts ir perspektīva vieta tirdzniecības objektam, ēdināšanas pakalpojumiem, ražošanai.

Tāpat sludinājumā norādīts, ka ēkai ar monolīto kupolu ir piešķirts vietējas nozīmes arhitektūras pieminekļa statuss, pārējās ēkas un teritorija nav apgrūtinātas.

KONTEKSTS:

Maizes un konditorejas izstrādājumu ražotāja SIA "Liepkalni" īpašnieks Dagnis Čākurs aģentūrai LETA atgādināja, ka "Liepkalni" pērn bija izsludinājuši arhitektu ideju konkursu par kompleksa pārbūvi, kurā uzvarēja arhitekta Jāņa Ruciņa ideja. Taču nu "Sēnītes" atjaunošanas projekts ir atcelts, jo nav nepieciešamā valsts institūciju atbalsta, proti, valsts AS "Latvijas valsts ceļi", kas veic Vidzemes šosejas rekonstrukciju iepretim restorānam, pie restorāna negrasās izbūvēt piebrauktuvi, kāda tam vēsturiski ir bijusi.

"Latvijas valsts ceļi" aģentūrai skaidroja, ka piebrauktuvi šajā vietā nav iespējams izveidot, jo tur satiekas divi dažādi ātrumi - stāvlaukums, kur mašīnas ātrums ir nulle un garāmbraucošo mašīnu ātrums, kas šajā vietā būs vismaz 70 kilometri stundā. Tāpēc izbraukt no stāvlaukuma būtu ļoti bīstami.

Savulaik slavenais restorāns "Sēnīte" iekļauts aizsargājamo valsts kultūras pieminekļu sarakstā, kas nozīmē, ka padomju laika ēkas saimnieki nedrīkst nojaukt. Restorāns "Sēnīte" Vidzemes šosejas malā tika uzbūvēts pagājušā gadsimta vidū. Sākotnēji šajā vietā tika izveidota tējnīca ar koši krāsotu lapeni sēnes formā. Vēlāk šajā vietā uzbūvēja jaunu ēku kompleksu, kas tika dēvēts par sešdesmito gadu arhitektūras šedevru.

Kā liecina "Firmas.lv" informācija, SIA "Restorāns Sēnīte" likvidēta 2010.gadā. Uzņēmuma lielākie īpašnieki bija SIA "AVE Astra" un Latvijas kooperatīvo sabiedrību centrālā savienība "Turība". Pastarpināti caur uzņēmumu "AVE Astra" "Sēnītes" īpašnieki bija kādreizējais centrālās savienības "Turība" prezidents, Latvijas Darba devēju konfederācijas viceprezidents Ivars Strautiņš un Atis Sausnītis, kurš savulaik ieņēmis vadošus amatus gan "Turībā", gan "Rīgas piena kombinātā", "Laimā", "Baltijas lāsē" u.c.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti