Rīta Panorāma

Nīderlande pārtrauc dabasgāzes ieguvi Groningenā

Rīta Panorāma

Intervija ar LTV žurnālistu Gunti Bojāru

Intervija ar ekonomikas ministru Viktoru Valaini

Ministrs: EM varētu kļūt par galveno ministriju nodarbinātības politikas jomā

Ekonomikas ministrija (EM) varētu kļūt par galveno ministriju, kas atbildētu par nodarbinātības politikas jomu Latvijā, to intervijā Latvijas Televīzijas raidījumā "Rīta panorāma" sacīja ekonomikas ministrs Viktors Valainis (Zaļo un Zemnieku savienība).

Pēc viņa teiktā, ar nodarbinātību saistītie jautājumi Latvijā patlaban ir divu ministriju – EM un Labklājības ministrijas (LM) paspārnē. EM ir gatava pārņemt no LM tās atbildībā esošos jautājumus saistībā ar nodarbinātību un kļūt par galveno ministriju nodarbinātības politikas jomā, piedāvājot arī risinājumus šajā sfērā.

"Ekonomikas ministrijai vajadzētu daudz mērķtiecīgāk strādāt uz to, lai veicinātu ekonomisko izaugsmi.

Ekonomikas ministrija varētu arī uzņemties papildu jautājumus, piemēram, nodarbinātību pilnībā pārņemot no Labklājības ministrijas, ne tikai piedaloties kā dalībnieks šo problēmu jautājumu risināšanā, bet uzņemoties galveno atbildību, lai mēs varētu atbildēt gan investoriem, gan vietējiem uzņēmumiem un arī reāli piedāvāt risinājumus, lai veicinātu darbaspēka pieejamību," skaidroja ministrs.

Ekonomikas ministrs sacīja, ka līdztekus EM ir jāstrādā, lai Latvijas ekonomika vairāk orientētos uz eksportu. Tāpat būtiski ir strādāt pie birokrātisko šķēršļu mazināšanas iedzīvotājiem un uzņēmumiem.

"Ir vesela virkne nevajadzīgu prasību. Mums vajag vairāk uzticēties mūsu iedzīvotājiem, mūsu uzņēmējiem, un ar to būtu jāsāk,"

klāstīja ekonomikas ministrs, norādot, ka cita starpā būtu jāuzlabo un jāpaātrina valsts saziņa ar iedzīvotājiem.

"Uz vienkāršiem jautājumiem ir jāatbild ātri, nevis mēnesi un pēc tam vēl pagarināt, bet to var izdarīt arī nedēļas laikā. Jo uzņēmējam vajag vienkāršu atbildi, nevis kaut kādu garu paskaidrojumu ar visu literatūras aprakstu," sacīja ekonomikas ministrs.

Valainis atzina, ka līdz šim ir ticies ar uzņēmēju organizācijām, un norādīja, ka viņa komandā būs uzņēmēju pārstāvji, kas palīdzēs risināt ar ekonomikas attīstību saistītos jautājumus.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti