Septembrī aicina dot priekšroku bioloģiski sertificētai pārtikai

Jau trešo gadu Eiropas Savienībā septembri atzīmē kā Bioloģiskās pārtikas mēnesi. Latvijas Bioloģiskās lauksaimniecības asociācija aicina patērētājus pievērst lielāku uzmanību pārtikas ražošanas ietekmei uz vidi un sabiedrības veselību.

Biedrības pārstāvis Raivis Bahšteins pastāstīja, ka mājsaimniecības var piedalīties "Bio izaicinājumā", 10 dienu garumā vairāk uzturā patērējot bioloģiski sertificētus produktus.

""Bio izaicinājumā" mēs aicinām pieteikties gan ģimenes, gan individuāli cilvēkus un izvēlēties pēc iespējas lielāku daļu no ģimenes uztura groza bioloģiski sertificētus produktus, 10 dienu garumā tos patērēt, izmēģināt dažādas receptes un tad izdarīt savus secinājumus: vai tas ir viegli, vai tas ir dārgi. Un varbūt arī kādus stereotipus tad var atmest," sacīja Bahšteins.

Latvijas Bioloģiskās lauksaimniecības asociācijas pārstāvis Raivis Bahšteins
00:00 / 00:37
Lejuplādēt

Viņš arī norādīja pēdējā laika svārstībām šādas pārtīkas tirgū: "Skatoties kopumā, Eiropā, pasaulē bioloģiskās pārtikas tirgus ir bijis ļoti stabili augošs 20 gadu garumā, kas tagad nosvārstījies mazliet līdz ar pārtikas krīzēm un Ukrainas karu, bet ceram, ka atgriezīsies uz izaugsmes ceļa."

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti