2021. gadā pieauguši ekstrēmu laikapstākļu radītie zaudējumi

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 2 gadiem.

Ekstrēmu laikapstākļu radītie zaudējumi visā pasaulē 2021. gadā ir pieauguši, salīdzinot ar 2020. gadu, paziņojusi britu bezpeļņas organizācija “Christian Aid”. Tas liecina par arvien pieaugošu klimata pārmaiņu ietekmi uz cilvēci.

Organizācija aprēķinājusi, ka šajā gadā desmit postošāko dabas stihiju kopējais nodarīto zaudējumu apmērs pārsniedz 170 miljardus dolāru (150 miljardi eiro).

“Christian Aid” uzsver, ka aprēķini ir veikti, balstoties uz apdrošinātajiem zaudējumiem, tāpēc reālie zaudējumi varētu būt daudz lielāki.

Šajās stihijās dzīvību zaudējuši vairāk nekā 1000 cilvēku, bet to rezultātā savas mājas bija spiesti pamest 1,3 miljoni cilvēku.

2020. gadā desmit postošākās dabas stihijas radīja zaudējumus gandrīz 150 miljardu dolāru apmērā (132,5 miljardi eiro).

Šogad vislielākos finansiālos zaudējumus radīja viesuļvētra “Ida”, kas augusta beigās un septembra sākumā plosījās ASV ziemeļaustrumos, izraisot postošus plūdus Ņujorkā. To radītie zaudējumi sasniedza 65 miljardus dolāru (57,5 miljardi eiro).

Pārapdrošināšanas kompānija “Swiss Re” decembrī publicēja savu aplēsi par dabas katastrofu izmaksām 2021. gadā, kas tiek lēstas aptuveni 250 miljardu dolāru (221 miljards eiro) apmērā. Tas ir par 24% vairāk nekā 2020. gadā.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti