Teātru jaunā sezona: Ģertrūdes ielas teātris un «Dirty Deal Teatro»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 8 gadiem.

Līdz ar rudens sezonas sākumu šajās dienās Latvijas Radio rīta programmā īsi iepazīstina ar teātru jaunās sezonas galvenajiem plāniem un iecerēm. Pēdējā piecgadē Latvijas teātra ainā sevi spilgti pieteikuši tā saucamie neatkarīgie teātri "Dirty Deal Teatro" un Ģertrūdes ielas teātris, dodot vietu jauno profesionāļu eksperimentiem un jūtīgi reaģējot uz norisēm sabiedrībā. Abi teātri arī šosezon piedāvās blīvu un neparastiem teātra projektiem bagātu sezonu.

Ģertrūdes ielas teātris savu sesto sezonu jau iesācis ar Andreja Jarovoja jauno izrādi "Rondo". Režisors sācis darbu pie vēl vienas izrādes - muzikāli dejiska uzveduma pēc Kārļa Skalbes "Kā es braucu Ziemeļmeitu lūkoties" motīviem, ko iestudēs ar jaunajiem aktieriem.

Ar viņiem šosezon strādās arī režisors Vladislavs Nastavševs, kurš ilgāku laiku darbojies uz lielajām skatuvēm. "Mēs vairāk mēģinām būt atvērti tiem impulsiem, ko mākslinieki paši vēlas. Un tieši tā Vlads atnāca - viņam iekrita brīvāks periods, un viņš teica, ka gribētu tieši ar jaunajiem pastrādāt. Ražens rudens sanāk," pauž Ģertrūdes ielas teātra producente Maija Pavlova.

Pavasarim Ģertrūdes ielas teātris sadarbībā ar somu kolēģiem gatavo interesantu video teātra projektu par trīs musketieru attapšanos mūsdienās, teātrī rosīsies arī Regnārs Vaivars, Mārtiņš Eihe un Inga Gaile.

Savukārt "Dirty Deal Teatro" Spīķeros pirmā pirmizrāde "Lietas" būs skatāma 10.septembra vakarā - režiju apguvusī aktrise Daiga Kažociņa kopā ar filozofu Aināru Kamoliņu un mākslinieku Kasparu Groševu veido eksperimentālu izrādi-izstādi.

"Man šķiet ļoti interesanti, kā šie trīs mākslinieki, kuri nolēmuši arī turpmāk radīt izrādes kopā, sastrādāsies. Šis būs viņu pirmais veikums - kā vizuālā māksla un filozofija saskaras ar laikmetīgo skatuves mākslu," stāsta teātra direktore Anna Sīle.

"Dirty Deal Teatro" šosezon daudz pievērsīsies bērniem - mēneša beigās Imanta Ziedoņa "Blēņas un pasakas" iestudēs Ģirts Šolis, bet novembrī būs izrāde tiem, kuri tikko sākuši staigāt. Vēsturiski politiskā teātra līniju turpinās Valters Sīlis un Kārlis Krūmiņš ar stāstu par Andrievu Niedru. Bet sezonas otrajā pusē teātrī viesosies Dmitrijs Petrenko ar stāstu par pēdējiem pionieriem un Katrīna Albuže ar dejas izrādi.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti