Rīta Panorāma

Intervija ar Nacionālā botāniskā dārza Salaspilī pārstāvi Anitu Meieri

Rīta Panorāma

Afganistāna apstiprina ārvalstu militāristu aiziešanu no Bargamas bāzes

Intervija ar teātra aktrisi Veroniku Plotņikovu un Mārketinga daļas vadītāju Ingu Ādamu

Rīgas Krievu teātris tiksies ar skatītāju piecās pirmizrādēs

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 2 gadiem.

Pēc ilgstoša pārtraukuma Mihaila Čehova Rīgas Krievu teātris jūlijā un augustā skatītājiem piedāvās piecas pirmizrādes, tostarp uz jaunām skatuvēm, kā arī turpinās spēlēt esošās un jau iecienītās teātra izrādes, informēja teātra pārstāvji.

Mihaila Čehova Rīgas Krievu teātra direktore Dana Bjorka pastāstīja: “Kopš pēdējās izrādes dienas pagājis mazliet vairāk nekā pusgads. Lai gan teātris dzīvojis gaidīšanas režīmā jau gandrīz divas sezonas, mēs gaidījām jaunumus, labvēlīgākas pārmaiņas un, protams, jaunas tikšanās ar skatītājiem. Šis bijis galēji neparasts laiks, esam ļoti noilgojušies pēc skatītājiem un esam ārkārtīgi priecīgi, ka gaidīšanas laiks tuvojas beigām. Īpaši tāpēc, ka mums ir, ko parādīt –

esam sagatavojuši piecus jaunus, ļoti daudzveidīgus uzvedumus un esam aptvēruši trīs jaunus skatuves laukumus.

Aktieri ļoti vēlas jo drīzāk kāpt uz skatuves. Ceram, ka arī skatītāji ir gaidījuši atgriešanos teātrī un tagad gūs baudījumu, gan apmeklējot iepriekšējo gadu izrādes, gan pirmizrādes. Esam gatavi pacelt priekškaru!”

Jūlijā pirmizrādi piedzīvos divas izrādes. Uz teātra lielās skatuves Sergeja Golomazova režijā 9. jūlijā notiks Veronikas Plotņikovas muzikāli poētiskais dumpis “Par spīti”. Iestudējums ir izaicinoša, ironiska un liriska izrāde-koncerts. Programmā skanēs dažādu žanru muzikālie hiti un mūsdienu autoru dzejoļi, norādīja teātrī. Savukārt otrs jūlija projekts tapis, atzīmējot Aleksandra Čaka 120 gadu jubileju. Viņa dzeja tulkota 28 valodās. Krievu lasītājiem Aleksandra Čaka daiļrade zināma, galvenokārt pateicoties lieliskajiem Vladimira Ņevska tulkojumiem. Muzikāli-poētisks iestudējums “Čaks. Rīga. Sieviete” iecerēts kā radošā atzīšanās, un pirmizrāde notiks 21. jūlijā. Literārās kompozīcijas autore ir Jeļena Sigova un režisors Sergejs Golomazovs. Apspēlējot Čaka mīlestību pret Rīgu, par iestudējuma skatuvēm kļūs restorāna “Kaļķu vārti” un kafejnīcas “Parunāsim. Kafe’teeka” pagalmi, "ļaujot iepazīt Čaku ne tikai ar dzejas palīdzību, bet arī dzejniekam raksturīgo pilsētas bohēmisko gaisotni".

Augustā teātris skatītājus aicinās uz trim pirmizrādēm. 5. augustā pirmizrādi piedzīvos koncerts “Raimonds Pauls Rīgas Krievu teātrī” par godu 58 gados radītajiem un piedzīvotajiem skatuves mirkļiem. Uz teātra lielās skatuves kāps pats Maestro, teātra aktieri un muzikanti. Pirmo reizi mūziku Mihaila Čehova Rīgas Krievu teātrim (tolaik – Rīgas Krievu Drāmas teātris) Raimonds Pauls uzrakstīja vēl 1963. gadā, lai gan patiesi cieša radošā sadarbība teātrim ar Maestro izveidojās jau šajā gadsimtā. Pēdējo 20 gadu laikā repertuārā bijuši deviņi jauniestudējumi ar Raimonda Paula mūziku. Programmā iekļautas dziesmas un muzikālie iestudējumi no izrādēm “Kerija”, “Kabīrijas naktis”, “Odesa, burvīgā pilsēta…”, “Meitene kafejnīcā” un “Spoks no Kentervilas”.

Dramatiskā izrāde jeb luga-akcija “Mamma” Ināras Sluckas režijā 13. augustā pirmizrādi piedzīvos mūzikas un drāmas telpā “OratoriO”. Krievijas dramaturģes Asjas Vološinas luga ir stāsts par pieaugšanu un paaudžu pieņemšanu. Savukārt 27. augustā pirmizrāde gaidāma kustību izrādei bez vārdiem “paraDIZZY”, kas arī notiks mūzikas un drāmas telpā “OratoriO” un kuru iestudējusi un horeogrāfiju veidojusi Inga Krasovska. Izrādē apvienojušies ne tikai Mihaila Čehova Rīgas Krievu teātra aktieri, bet arī aktrise Zane Dombrovska un dziedātāja Aija Andrejeva-Aišpure. Abas izrādes ir tapušas sadarbībā ar mūzikas un drāmas telpu “OratoriO” projekta “Meeting point. Tikšanās vieta. Место встречи” sadarbības ietvaros. 

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti