Rīta Panorāma

Intervija ar Ingu Vanagu

Rīta Panorāma

Intervija ar Haraldu Šlēgelmilhu

Aktiera un režisora Intara Rešetina kinemotogrāfiskais iestudējums "Ak, tētīt…"

Rešetins Nacionālajā teātrī iestudē Zellera lugu «Ak, tētīt...»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 7 gadiem.

Intars Rešetins kā režisors debitēs Latvijas Nacionālā teātra Aktieru zālē ar viņam tuvā franču dramaturga Floriana Zellera lugas “Ak, tētīt…”  iestudējumu. Galvenajās - tēva un meitas lomās - Valdis un Dita Lūriņi. Pirmizrāde 28.aprīlī.

Dailes teātra aktiera un režisora Intara Rešetina debija Nacionālajā teātrī, piedāvājot emocionālu franču mūsdienu dramaturga Floriana Zellera stāstu par attiecībām ģimenē starp bērniem un vecākiem, par mīlestību, kura ne vienmēr ir tikai gaiša un viegla, par vecumu, kas tuvojas, par sajūtām, ko negribas atklāt pat tuvākajiem cilvēkiem ģimenē.

"Šis materiāls ir tiltiņš, lai es mēģinātu iedot sabiedrībai iemeslu domāt par to, ka mums, kamēr vēl vecāki dzīvi, vajag vairāk uzmanības un laika viņiem veltīt un samīļot, pajaut: "Kā tev iet?"," Latvijas Televīzijas raidījumam "Rīta Panorāma" skaidro Rešetins.

Stāsts ir ļoti personīgs. Stāsts ir arī par vecumu. Rešiosors atzīst, ka laiks aizksrien pārāk ātri, arī viņš jau esot pusmūžā.

"Man galvenais ierocis koprojām ir aktieris. Pats nāku no tas saimes," saka Rešetins. "Mani vienmēr visos darbos ir interesējis tas, kas notiek pirms vai zem, vai aiz burtiem - tas neredzamais aisbergs."

Lomās izrādē arī Zane Dombrovska, Ainārs Ančevskis, Līga Zeļģe, Normunds Laizāns.

Izrādes scenogrāfs Kristians Brekte, kostīmu māksliniece Vita Radziņa, mūzikas autori Kristaps Rūķītis un Anrijs Grinbergs, gaismu māksliniece Krista Erdmane.

Luga saņēmusi prestižo Moljēra balvu kā labākais orģināldramaturģijas darbs Francijā 2014. gadā.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti