Nacionālajā teātrī ar izrādi pusaudžiem debitē režisore Elīza Dombrovska

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 1 gada.

No 9. marta Latvijas Nacionālā teātra Aktieru zālē būs skatāma Elīzas Dombrovskas izrāde pusaudžiem "Pasta nams", kas tapusi pēc Rabindranats Tagores lugas motīviem, informēja teātra pārstāvji.

Elīza Dombrovska 2021. gadā beigusi LKA Režijas kursu Elmāra Seņkova un Māras Ķimeles vadībā, pirms tam mācījusies Rīgas Doma kora skolā, kas viņas pirmās izrādes ļauj raksturot kā muzikāli poētiskus piedzīvojumus, izvairoties no sadzīviskiem izteiksmes līdzekļiem. Kā daudzi jaunie mākslinieki, Elīza Dombrovska arī pati piedalās izrādēs, un Nacionālā teātra skatītājiem Elīzas Dombrovskas skatuvisko drosmi, augsto patiesības sajūtu un jūtīgumu ir bijusi iespēja novērtēt Valtera Sīļa izrādē "Komūna".

"Poētiski muzikālā izrāde aicina ļauties pārdomām par sapņošanu, gaidām un atbrīvošanos. Pirms simt gadiem Rabindranats Tagore uzskatīja par svarīgu – lai cik jauns būtu viņa sarunu biedrs – runāt par nāvi. Izrādes laika izjūta līdzinās tam brīdim, kad mēģini kādam izstāstīt to, ko esi nojautis savā sapnī… Ja vien būtu īstais pastnieks, kas spētu tavas jūtas pārtulkot īstajos vārdos," vēstīts izrādes pieteikumā.

Skatītāji tiek aicināti pieredzēt izrādi, ieņemot vietas matračos uz zemes, pirms tam zāles priekšnamā novelkot apavus.

Radošajā komandā ir režisore un izrādes dramaturģe Elīza Dombrovska, scenogrāfe un kostīmu māksliniece Paulīne Kalniņa, komponists Jēkabs Nīmanis, gaismu māksliniece Krista Erdmane, horeogrāfs Ģirts Dubults. Lomas atveido Jana Ļisova, Uldis Anže, Gundars Grasbergs.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti