Liepājas teātris radio ēterā piedāvās «sešus šausminošus stāstus» par to, kas jāzina, ejot mežā

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 3 gadiem.

Piektdien, 22. maijā, pulksten 19.00 Liepājas teātris radio ēterā piedāvās īpašu raidījumu “Meža prāva – 6 šausminoši stāsti” – Latvijas valsts mežu drauga Cūkmena intervijas ar meža tiesas prāvā attaisnotajiem jeb “kas jāzina ejot mežā”, informē Liepājas teātra pārstāvji.

Stāstu autors ir rakstnieks Jānis Joņevs. Galvenie stāstnieki šajā raidījumā būs Liepājas teātra aktrise Ilze Trukšāne un viņas piecgadīgais dēls Miķelis, taču klausītāji dzirdēs arī arī Smago Lauzni Egonu Dombrovski, Mūžīgo Pudeli Andu Albuži un Lausku no Bauskas – Lauru Jerumu. Muzikālo noformējumu īpaši raidījumam radījis Roberts Dinters.

“Šis projekts man ir ļoti īpašs, jo agrāk ar Miķeli kopā nekur nebiju piedalījusies. Stāstīju viņam, ka mums kopā jāizdara darbiņš un ka cilvēki viņu dzirdēs radio. Šis man deva iespēju ar viņu runāt par tik svarīgām tēmām kā dabas piesārņojums. Stāsti radīja viņā vēlmi uzzināt kaut ko vairāk – gan pirms, gan pēc ieraksta viņš man uzdeva daudzus jautājumus, piemēram, kāpēc deg meži? Nezinu, vai pašai stāstot, tas viņu tik ļoti aizskartu, taču šie stāsti viņu ļoti ieinteresēja. Mani tas ļoti iepriecina, un bija interesanti vērot viņa reakcijas, piemēram, kad Karīna lika veikt viņam dažādus uzdevumus, vai redzēt, kā viņš komunicē ar skaņu operatoru. Mums abiem kopā bija lielisks darbiņš. Šis ir tiešām superīgs projekts,” par procesu stāsta Ilze Trukšāne.   

Liepājas teātra aktrise Ilze Trukšāne un viņas dēls Miķelis
Liepājas teātra aktrise Ilze Trukšāne un viņas dēls Miķelis

Stāstu ierakstam palīdzējuši tapt Liepājas teātra skaņu operatori Ģirts Siliņš un Milda Ziemane.

Ieraksti izskanēs arī 29. maijā ar Sergeja Timofejeva un Andra Kupriša stāstiem, tā noslēdzot savu sezonu, bet pie klausītājiem atgriezīsies augustā.

Par ''Liepājas radio teātri''

Lai nezaudētu saikni ar skatītājiem, iesākoties ārkārtas situācijai valstī, aktrise Karīna Tatarinova sadarbībā ar “Rietumu radio” un Liepājas Speciālās ekonomiskās zonas pārvaldes atbalstu uzsāka jaunu projektu – ''Liepājas radio teātris'', kas “Rietumu radio” ēterā FM105,8 vai interneta tiešraidē mājaslapā izskan piektdienas vakaros pulksten 19.00.

Šādā veidā klausītāji Liepājas teātra aktieru izpildījumā jau dzirdējuši četrus raidījumus, kuros izskanējuši Paula Bankovska stāsti no krājuma “Trakie veči”, fragmenti no Noras Ikstenas un Imanta Ziedoņa grāmatas “Nenoteiktā bija” un Janas Egles stāsts “Aiziet jūriņā!”.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti