Liepājas teātrī pirmizrāde Poliščukas iestudējumam «Mūsu pilsētiņa»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 8 gadiem.

Liepājas teātrī šonedēļ notiek pēdējie mēģinājumi režisores Gaļinas Poliščukas iestudējumam “Mūsu pilsētiņa”. Darba pamatā ir Torntona Vaildera luga ar tādu pašu nosaukumu, kuras darbību dramaturģe Rasa Bugavičute pārnesusi uz Liepāju. "Mūsu pilsētiņas" pirmizrāde 29. janvāra vakarā.

Viena no izrādes galvenajām varonēm ir aktrises Signes Ruicēnas atveidotā Rebeka, kuru sākumā Liepājas pilsētvidē ieraugām kā skolnieci, pēc tam kā jaunu sievieti. Iestudējumā paralēli tiek risinātas vairākas stāstu līnijas - ir gan skaista mīlestība, gan ikdienas skrējiens ar sadzīves strīdiem un suņa staidzināšanu mājas pagalmā.

“Šeit ir tie lielie jautājumi, kuriem pieskaramies caur vienkāršām lietām un sadzīves situācijām,” saka aktrise Signe Ruicēna.

Liepājas teātra ļaudis neslēpj, ka uz skatuves stāstīt par reāli eksistējošu pilsētu, kurā paši dzīvo, savā ziņā ir izaicinājums. Tomēr galvenais ir arī lugā paustā doma - cilvēkiem jāiemācās novērtēt visu labo, kas ir viņu ikdienā.

“Galvenais akcents šeit ir tāds kā atgādinājums, ka jānovērtē visas mazās lietiņas, ko uzskatām par pašsaprotamām,” skaidro aktieris Sandis Pēcis.

Tā kā Liepājas pilsēta šajā izrādē ir gandrīz vai kā atsevišķs tēls, tad tās gaisotnes uzburšanai pievērsta pastiprināta uzmanība - pilsētvidē filmēts materiāls videoprojekcijām, kā arī ierakstītas dažādas skaņas.

“Liepāja katram ir sava," uzsver režisore Gaļina Poliščuka. "Man tā patīk, jo ir vēsturiska pilsēta, kur cilvēkos var just brīvību. Te ir arī spoki. Satiekas tā un cita dzīve.”

Jau vēstīts, ka ar šo izrādi Gaļina Poliščuka atgriežas Liepājas teātrī pēc vairāk nekā desmit gadu pārtraukuma. 2003.gadā šeit tapa viņas iestudējums "Romeo un Džuljeta". Kopš 2010.gada, kad beidza pastāvēt režisores dibinātā "Teātra observatorija", režisore pārsvarā iestudējusi ārpus Latvijas robežām - Krievijā, Igaunijā, Polijā.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti