Kultūras ziņas

Igo 60 – jubilejas koncerts Dzintaru koncertzālē

Kultūras ziņas

Liepājas Karostas ūdenstornī top mākslas darbi

Latvijas Leļļu teātrī gatavojas jaunajai sezonai

Latvijas Leļļu teātrī gatavojas jaunajai sezonai

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 1 gada.

Latvijas Leļļu teātrī manāma rosība. Kolektīvs gatavojas jaunās, 79. sezonas izrādēm.

Jaunajā sezonā Leļļu teātrī gaidāmas vairākas pirmizrādes, piemēram, režisores Beatrises Zaķes debija ar izrādi "Es esmu Boss". Tā veidota pēc rakstnieces Zanes Zustas stāsta.

"Izrāde ir par trauksmi, par obsesīvi kompulsīviem traucējumiem. Līdz ar to šī tēma aizies plašāk, cilvēki to uzzinās. Tas pilnīgi noteikti ir mans kā rakstnieces un kā dramaturģes mērķis," skaidroja rakstniece un dramaturģe Zane Zusta.

"Tā nebūs pamācoša, drīzāk vairāk tāda rosinoša, vairāk paskatīties, arī pieņemt, ka apkārt kādam kaut kas notiek," par topošu darbu sacīja režisore Beatrise Zaķe.

Priekšā vēl garš mēģinājumu process, kuru interesantāku padara vizuālais risinājums. Režisore atklāja: "Es domāju, ka tagad mums primārais ir aktieriem saprast, kā vispār šī scenogrāfija strādā, kā vizualitāte strādā šajā izrādē, jo šī ir leļļu teātra izrāde, bet viņa nav ar lellēm, tā ir objektu izrāde, vizuālā izrāde. Attiecīgi mums visiem tā ir pirmā reize strādāt ar šāda veida materialitāti."

Jaunā sastāvā tiek mēģināta režisores Vijas Blūzmas izrāde "Kā brālītis trusītis uzvarēja lauvu". Iepriekšējā sezonā izrāde spēlēta krievu valodā, šobrīd tā tiek pielāgota latviešu auditorijai.

"Akcenti mazliet mainās, mainās izpildījums, mainās ainu izvietojums. Mēs tagad domājam faktiski gandrīz no jauna šo izrādi," stāstīja Vija Blūzma.

Tāpat iesākts darbs pie Intara Rešetina režisētās izrādes "Vafeļu sirdis. Misija tētis". Tā būs viņa debija Leļļu teātrī. Radošajā komandā būs arī scenogrāfs Kristaps Skulte, leļļu un kostīmu māksliniece Jana Čivžele, video mākslinieks Artis Dzērve. Izrādes komandai darbs ar lellēm ir kas jauns.

Jaunajā sezonā būs vēl vairāki pārsteigumi.

Lai gan šobrīd neziņu vieš karadarbība Ukrainā, kas ietekmē arī teātra darbību un cilvēku finansiālo situāciju, Latvijas Leļļu teātra direktors Mārtiņš Eihe cer, ka skatītājiem būs iespēja nākt un baudīt izrādes.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti