FOTO: Daugavpils teātrī - "Cilvēks no Podoļskas” pirmizrāde

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 4 gadiem.

5. oktobrī Daugavpils teātrī pirmizrādi piedzīvojis krievu dramaturga Dmitrija Daņilova absurda lugas "Cilvēks no Podoļskas” iestudējums Georgija Surkova režijā, paziņojumā medijiem informē Daugavpils teātris.

Luga "Cilvēks no Podoļskas” ir Dmitrija Daņilova debija dramaturģijā, par kuru 2018. gadā autors saņēma Krievijas nacionālo teātra apbalvojumu „Zelta maska” kategorijā „Labākais dramaturgs”. Šobrīd šis materiāls ir kļuvis ļoti populārs un ir iestudēts dažādos Krievijas teātros, kā arī Baltkrievijā un Lietuvā. Latvijas profesionālajā teātrī šī luga ir iestudēta pirmo reizi.

""Cilvēks no Podoļskas” ir smieklīgs un tajā pašā laikā šausminošs un absurds stāsts par to, kā nesaudzējoša pratināšana pamazām salauž jaunieša iepriekšējo domāšanas veidu. Jaunietis no nelielas Maskavas piepilsētas Podoļskas pēkšņi tiek aizturēts un nogādāts policijas iecirknī. Viņš ir pārliecināts, ka tā ir kāda kļūda, un gaida, kad viņu palaidīs. Savukārt policijas darbinieki nesteidzas to darīt. Viņi cenšas ielīst viņa slēptākajās domās, dvēseles dzīlēs, lai viņš beidzot skaļi izteiktu to, ko klusībā zinājis pats: viņa nelaimīgās dzīves vaininieks ir viņš pats, un viņa rokās ir viss, lai to izmainītu," teikts paziņojumā.

Izrādē „Cilvēks no Podoļskas” piedalās aktieri Kristīna Zaharova, Vadims Bogdanovs, Mihails Samodahovs, Viktors Jancevičs, Māris Korsiets. Izrādes scenogrāfe un kostīmu māksliniece ir Sintija Jēkabsone, horeogrāfe – Jana Jacuka. Izrādes skaņu dizainu veidoja Staņislavs Šimanskis, gaismu mākslinieks - Sergejs Vasiļjevs.

Tuvākā izrāde – 23. novembrī.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti