Festivālu «Vides deja» atklāj izrāde no Lietuvas

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 7 gadiem.

Pirmdien, 4.jūlijā,  Ropažu Kultūras un izglītības centrā ar izrādi “No space in the parking lot” no Lietuvas atklās sesto laikmetīgās dejas festivālu “Vides deja”. 

Izrādes centrā ir dialogi starp diviem vīriešiem - tēvs un dēls, brāļi, draugi, kolēģi. Dejotāji Petras Lisauskas un Marius Pinigis izpilda dažādus personāžus, cenšoties atbildēt uz neatliekamiem vīriešu dzimtes identitātes jautājumiem. Kā tiek izjustas vīrišķības sekas ķermenī un apziņā? Kā tiek maskēti vīrišķības identitātes iespējamie apstākļi un tās pastāvēšana sabiedrībā ar noteiktiem stereotipiem?

Izrādes horeogrāfe Agnija Šeiko ir apbalvota ar nozīmīgāko Lietuvas apbalvojumu par sasniegumiem teātra mākslā - skatuves Zelta krustu. Izrādē skan Gus Loksbo mūzika. Scenogrāfijas autors ir Artūras Šimonis.

Jau sesto gadu pēc kārtas Ropažu novadā no 4. līdz 10. jūlijam, pulcējot vairākus simtus festivāla apmeklētāju un dejas mākslas mīļotāju no visas pasaules, notiks starptautiskais laikmetīgās dejas festivāls “Vides deja”.

Festivāls “Vides deja” ir vieta, kur ar citu pasaules redzējumu un sajūtām ir iespēja izzināt laikmetīgās dejas mākslu, satikties, iedvesmoties un gūt enerģiju no skaistās Ropažu apkārtnes. Festivāla nedēļā vairāku profesionālu horeogrāfu un pasniedzēju vadībā notiks vides dejas performanču iestudēšanas darbnīcas, kā arī laikmetīgās dejas, improvizācijas, kontaktimprovizācijas un jogas nodarbības gan skatuves mākslas profesionāļiem, gan jebkuram laikmetīgās dejas interesentam.

”Mums ir patiess gandarījums, ka jau sesto gadu norisināsies starptautiskais laikmetīgās dejas festivāls “Vides deja”. Šo gadu laikā esam pārliecinājušies, ka festivāla neierastais formāts ir laba platforma, kura satikties, iedvesmoties un attīstīt radošas ieceres māksliniekiem. Festivāla formāts pārsteidz ikvienu: gan pasākuma viesus, gan nejaušus garāmgājējus, garāmbraucējus un mājas iemītniekus.

Šogad festivāla dalībniekus un viesus sagaida jauni pārsteigumi – horeogrāfi no Latvijas, Lietuvas un Dānijas dalīsies dejas pieredzē savās meistarklasēs, bērniem kopā ar vecākiem notiks īpašas jogas nodarbības, un protams, lieliskās festivāla dejas izrādes, kas ikviena emocijas un ikdienas soli pārvērtīs citā telpā un laika izjūtā,” festivāla ieceres atklāj idejas autore un radošā direktore Lilija Lipora.

Festivāla izrādēs un vides deju performancēs ieeja viesiem ir bez maksas.

Plašāka informācija par festivāla norisi mājaslapā www.videsdeja.lv

 

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti