«Dirty Deal Teatro» pirmizrādi piedzīvos izrāde Ģirta Šoļa iestudējums «Brīvības garša» 

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 4 gadiem.

"Dirty Deal Teatro" notiks pirmizrāde režisora Ģirta Šoļa un jauno leļļu teātra aktieru kopdarbam “Brīvības garša”, informēja teātra pārstāvji. 

Visītis, konītis, gandža, kandža, skābe, vinčiks, spaiss, dziriņa, zāle, džeks, vitamīns, tuļiks, sniedziņš, džoints, ampula, zaļais, brūnais, baltais, dzimtenīte, sēnes, ripas, markas, pivons, balzamiņš...

Izrāde “Brīvības garša” ir ironisku stāstu virkne par cilvēkiem, kuri visiem spēkiem mēģina izkrāsot savu ikdienu ar dažādām vielām un nebijušām sajūtām. Radošo komandu iedvesmojis pašu un līdzcilvēku pieredzētais – reālas, taču vienlaikus absurdas, paradoksālas un komiskas situācijas no dzīves.

Režisors Ģirts Šolis par izrādi stāsta: “Par apreibinošo vielu slikto ietekmi uz cilvēka psihi un veselību sabiedrībā tiek runāts daudz. Salīdzinoši mazāk dzirdamas pārdomas par šīs problēmas filozofisko pusi un motīviem. Varbūt lietošanas pamatā ir tikai dabiska vēlme – alkas pēc iekšējas brīvības? Ar šī darba palīdzību vēlamies skatītājiem sniegt iespēju ar zināmu devu humora, veselīgas kritikas un bez “pirksta kratīšanas” paskatīties pašiem uz sevi no malas.”

Izrāde veidota objektu teātra tehnikā. Izrādes radošo komandu veido režisors un idejas autors Ģirts Šolis, scenogrāfe Ieva Kauliņa, gaismu mākslinieks Lauris Johansons, aktieri – Elizabete Skrastiņa, Matīss Budovskis, Mārtiņš Gailis, Agris Krapivņickis, Matīss Millers, Jēkabs Reinis, Māris Skrodis.

Izrāde ir Latvijas Kultūras akadēmijas Dramatiskā teātra aktiera mākslas ar specializāciju leļļu teātrī studentu diplomdarbs. Izrādi iesakām apmeklēt no 16 gadu vecuma.

“Brīvības garšas” tuvākās izrādes 13. un 16. jūnijā 19.00 teātrī "Dirty Deal Teatro" Talsu ielā 1, Āgenskalnā. Biļetes var iegādāties iepriekšpārdošanā "Biļešu paradīze” kasēs un internetā.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti