Rīta Panorāma

Intervija ar Sandu Liepiņu, Latvijas Finanšu nozares asociācijas vadītājau

Rīta Panorāma

Intervija ar grupu "Auļi"

Intervija ar Edžu Arumu, Dejas izrādes "No zobena saule lēca" producentu, idejas autoru

Dejas izrāde «No zobena saule lēca» Vecāķu pludmalē notiks 24. un 25.augustā

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 5 gadiem.

Pazīstamā dejas izrāde “No zobena saule lēca” milzīgus panākumus gūst jau kopš pirmizrādes 2010.gadā. Latvijas valsts simtgadē notiks brīvdabas izrāde Vecāķu pludmalē.

Kā pastāstīja izrādes autors un producents Edžus Arums, dejotāji un mūziķi izrādei esot gatavi – tā pēc četru dienu mēģinājumiem atzinis arī izrādes horeogrāfs Agris Daņiļevičs un asistente un virsvadītāja Dagmāra Bārbala.

“Jaunā lokācija iedos debesis, iedos gaismu, iedos jūru – tās ir dimensijas, kuras grūti aprakstīt vārdos. Bet pēc pāris atsevišķajiem lokāliem mēģinājumiem Vecāķu pludmalē secinājām, ka nu jau viņsaulē esošā režisora Uģa Brikmaņa izvēle bija pareiza doma un ideja,” sarunā ar Latvijas Televīzijas raidījumu “Rīta Panorāma” atklāja Arums.

Skatītājiem 19.augustā sāks būvēt īpašas tribīnes, lai deju uzvedumu varētu skatīties no amfiteātra. Dejotājiem gan būšot reizes četras grūtāk nekā uz skatuves dēļiem, kur ir labs pamats atspērienam un nav jābaidās iemest partnerim acīs smiltis vai ūdeni. Arī ar laikapstākļiem jārēķinās mūziķiem, taču šai izrādei ir piemēroti faktiski visi laikapstākļi, atskaitot vētru.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti