Daugavpils teātrī viesosies britu aktieris Pols Gudvins ar monoizrādi «Makbets»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 1 gada.

Oktobrī Daugavpils teātra skatītājiem būs iespēja redzēt tradicionālo Šekspīra teātra spēles manieri britu aktiera Pola Gudvina (Paul Goodwin) izpildījumā monoizrādē "Makbets". Izrāde notiks 14. oktobrī pulksten 18.30, informēja teātrī.

Šosezon britu aktieris, režisors, aktiermeistarības un skatuves runas pasniedzējs Pols Gudvins vairākkārt viesosies Daugavpils teātrī, lai aktieriem sniegtu meistarklases, kuru laikā viņi strādās pie Šekspīra tekstu analīzes, skatuves runas un kustības, kā rezultātā 2023. gadā Daugavpils teātrī taps "Makbets". Oktobra vizītes laikā Pols Gudvins izteica vēlmi nospēlēt savu autordarbu, kura pamatā arī ir šī Viljama Šekspīra luga par ārprātā dzenošo varaskāri.

"Triju raganu pareģojums apsola Makbetam Skotijas troni, un šī doma pārņem viņu, pamazām aptumšojot prātu un liekot noticēt, ka nekas nevar kļūt par šķērsli pareģojuma piepildījumam, pat cita cilvēka dzīvība. Taču, kad pirmais duncis ir asinīm apslacīts, atpakaļ ceļa vairs nav, atliek vien ārprātā dzenoša vainas apziņa, paranoiskas bailes un izmisīga vēlme noturēt varu savās rokās, kas ved Makbetu aizvien tuvāk pretī iznīcībai," teikts izrādes aprakstā. Savā monoizrādē britu aktieris Pols Gudvins attēlos galvenā varoņa iekšējo konfliktu. Izrādē skanēs Šekspīra teksti oriģinālvalodā, skatītājiem būs pieejami titri latviešu valodā.

Pols Gudvins visas savas profesionālās karjeras laikā ir pētījis Viljama Šekspīra darbus. Viņš ir kompānijas "The Shakespeare Edit" (Londona) dibinātājs un vadītājs, vairāk nekā 20 gadus darbojies kā profesionāls aktieris dažādos Lielbritānijas teātros, tostarp Karaliskajā Šekspīra teātrī un Lielbritānijas Nacionālajā teātrī. Pēdējo gadu laikā viņš ir aktīvi iesaistījies pedagoģiskajā darbā: astoņu gadu garumā bija Londonas drāmas centra aktiermākslas maģistratūras studiju mākslinieciskais vadītājs, ir sniedzis meistarklases Grieķijā, Krievijā, Lielbritānija, Indijā. Kā pasniedzējs Pols Gudvins ir strādājis arī "Shakespeare’s Globe", iestudējot "Sapnis vasaras naktī", kā arī Karaliskajā dramatiskās mākslas akadēmijā.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti