Liepājas teātra aktieri aicina pašvaldību izsludināt konkursu uz valdes locekļa un mākslinieciskā vadītāja vietām

Liepājas teātra aktieri aicina pašvaldību izsludināt atklātu konkursu uz valdes locekļa un mākslinieciskā vadītāja vietām, liecina aģentūras LETA rīcībā esošā aktieru atklātā vēstule pašvaldības vadītājam Gunāram Ansiņam ("Liepājas partija").

Liepājas teātrī notikušajā aktieru trupas sapulcē, kurā piedalījās 17 aktieri, pārrunātas aktuālās problēmas Liepājas teātrī, proti, valdes priekšsēdētāja Herberta Laukšteina nevēlēšanās tikties ar visiem aktieriem, kamēr nebūs notikusi viņa pārvēlēšana, aizbildinoties ar laika trūkumu.

Tāpat aktieri ir satraukti par trīs kolēģu – Egona Dombrovska, Madaras Viļčukas, Edgara Pujāta – un galvenā režisora Dmitrija Petrenko aiziešanu no Liepājas teātra.

Aktieri kā nozīmīgu problēmu minējuši arī komunikācijas trūkumu starp valdi un aktieriem – par Petrenko aiziešanu, nākamās sezonas iestudējumiem viņi uzzinot no medijiem, ne no vadības.

Turklāt valdes locekle Eva Ciekurze komunikācijā ar aktieriem esot nemanāma.

Liepājas teātra aktieri uzskata, ka netiek pilnīgi izmantots Klaipēdas kursa potenciāls, un viņus mācot šaubas par jaunā kursa turpmāko attīstību, jo kursa vadītājs Petrenko, kurš viņus izaudzinājis un kuram bijusi vīzija par aktieru ilgtermiņa attīstību, aiziet prom, un ir neziņa par turpmāko.

Šo problēmu dēļ aktieri vienbalsīgi nolēmuši lūgt pašvaldības vadību atlikt automātisku Liepājas teātra valdes locekļu Laukšteina un Ciekurzes pārvēlēšanu, tā vietā izsludinot atklātu konkursu uz valdes locekļa un mākslinieciskā vadītāja vietām.

Aktieri esot neapmierināti ar kultūrpolitikas īstenošanu Liepājas teātrī un vadības stilu. Viņi vēlētos valdes locekli mākslinieciskajos jautājumos, kurš rūpētos par visas trupas attīstību, veidotu teātra repertuāru, domājot par aktieru attīstību, samērīgu noslodzi.

Liepājas teātra valdes pilnvaru termiņš beigsies šā gada septembrī.

Kā aģentūru LETA informēja Liepājas domes priekšsēdētāja padomniece Santa Margeviča, Ansiņš esot informēts par situāciju un turpmākie rīcības soļi tikšot izsvērti pēc sarunām ar Liepājas teātra aktieru trupu, kā arī teātra vadību.

Par teātri

Kā liecina informācija teātra mājaslapā, šobrīd teātra organizatoriskajā struktūrā nav atsevišķas mākslinieciskā vadītāja amata vietas. Teātrim ir valde, kas sastāv no diviem valdes locekļiem, no kuriem viens ir valdes priekšsēdētājs. Starp valdes priekšsēdētāja kompetencēm ir arī teātra mākslinieciskie jautājumi. Teātrī darbojas arī repertuāra padome.

Kā liecina "Firmas.lv" informācija, SIA "Liepājas teātris" apgrozījums pērn bija 653 927 eiro un uzņēmuma zaudējumi sasniedza 71 687 eiro.

Uzņēmums "Liepājas teātris" ir dibināts 1998. gada 24. februārī, tā ir pašvaldības dibināta kapitālsabiedrība, kurā visas kapitāla daļas pieder Liepājas pašvaldībai. Pēc pašvaldībā paustā, teātris ir profesionāls reģionālais muzikāli dramatiskais teātris ar pastāvīgu un augsti kvalificētu trupu, kas piedāvā daudzveidīgu, mākslinieciski bagātu un kvalitatīvu repertuāru ikvienam reģiona iedzīvotājam, un ir Kurzemes mākslas, mūzikas, teātra un kultūras centrs.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti