Panorāma

Jaunpilī vāc ziedojumus ēku atjaunošanai

Panorāma

Panorāma

Liepājas teātra valdei sola atklātu konkursu

Liepājas teātra aktieri ar pretenzijām pret direktoru panāk atklātu konkursu uz amatiem valdē

Uz Liepājas teātra valdes locekļu amatiem tiks rīkots atklāts konkurss. To Liepājas pašvaldība izlēma pēc trešdienas, 23. augusta, sapulces, kurā tika uzklausītas Liepājas teātra trupas pretenzijas pret direktoru Herbertu Laukšteinu. Pats Laukšteins vēl neesot izlēmis, vai piedalīsies šajā konkursā. 

Herberts Laukšteins ilgus gadus ir gan teātra direktors, gan mākslinieciskais vadītājs, un tieši tas raisīja neapmierinātību aktieros. Domstarpības starp teātra vadītāju un darbiniekiem sasniegušas augstāko punktu, tāpēc arī paustas publiskas pretenzijas un sasaukta sapulce. Pēc tās, kurā piedalījās arī Liepājas domes pārstāvji, nolemts – tiks rīkots konkurss.

Liepājas domes priekšsēdētājs Gunārs Ansiņš ("Liepājas partija") norādīja, ka diskusijas ar teātra aktieriem un teātra valdi liecinot, ka ir ļoti grūti atrast kompromisu: "Es aicināšu un rekomendēšu kapitāldaļu turētājiem gatavot lēmumprojektu par atklātu konkursu. Un, protams, juridiski mums būs nepieciešams iecelt pagaidu valdi."

Tikmēr Laukšteins pēc sapulces norādīja, ka pausto pārmetumu lielākā daļa ir meli.  

"Es nekādas raganu medības rīkot netaisos. Ir teātris, kurš līdz iepriekšējās sezonas beigām strādāja pilnasinīgi. Un ir sastādīts repertuārs – redz, kur viņš ir, – lai turpinātos darbs. Ir "the show must go on" – lai kas arī notiktu, priekškaram ir jāatveras. Un tas ir šībrīža galvenais uzdevums. Un es pie tā arī turēšos, kamēr man būs pilnvaras," sacīja Laukšteins.

Savukārt vēstuli parakstījušie aktieri arī pēc sapulces joprojām ir noskaņoti kareivīgi un uzstāj uz to, ka direktoram būtu laiks atstāt savu amatu.

Viens no viņiem ir Liepājas teātra aktieris Kaspars Gods: "Viņš teica, ka viņš aiziešot no teātra tikai brīdī, kad viņš pats sapratīšot, ka tam ir pienācis laiks. Un es ceru un es zinu, ka viņš ir prātīgs cilvēks, un

es domāju, ka šis signāls, kad lielākā daļa trupas izsaka viņam neuzticību, novedīs pie tā, ka viņš sapratīs, ka ir laiks tā kā pienācis doties pelnītā atpūtā."

Atklāts joprojām ir arī teātra mākslinieciskā vadītāja posteņa jautājums. To, vai pieteiksies konkursā uz valdes locekļa amatu, Laukšteins, kura pilnvaras beigsies nākammēnes, šodien neatklāja. 

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti