Jaunos māksliniekus aicina piedalīties festivāla «Homo Novus» vasaras rezidencē

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 1 gada.

Starptautiskais jaunā teātra festivāls "Homo Novus" aicina trīs jaunos māksliniekus vai mākslinieku apvienības piedalīties vasaras rezidencē, kas norisināsies festivāla centrā Vecrīgā, Kaļķu ielā 24. Divu nedēļu ilgās rezidences laikā mākslinieki varēs iztēloties un radīt mākslas darbus, kas tiks izrādīti starptautiskā jaunā teātra festivāla "Homo Novus" laikā, kurš šogad norisināsies no 30. augusta līdz 9. septembrim, informēja festivāla rīkotāji.

Šogad tāpat kā pagājušā gadā "Homo Novus" festivāla centrs septembrī atradīsies bijušā "Casino Latvia" telpās. Šim nolūkam festivāla rīkotāji meklē idejas – skatuves mākslas darbus tapšanas procesā, instalācijas, radošas iejaukšanās, ballītes, kas pārveidotu šo telpu, kaut vai īslaicīgi piešķirot šim Vecrīgas namam jaunu veidolu. Pieteikties aicināti visu laikmetīgās skatuves mākslas nozaru pārstāvji, tostarp teātra, "live art" jeb dzīvās mākslas, dejas, skaņas, video, scenogrāfisku instalāciju mākslinieki un citi, kas varētu palīdzēt atklāt šīs telpas potenciālu un jaunus izmantošanas veidus.

Festivāls "Homo Novus" šajā gadā tematiski pievēršas vietrades jautājumam – aicinot padomāt par to, kā top jauna telpa un kā iespējams apvienot zinātkāri un vietas izpēti ar vēlmi piesaistīt jaunu publiku jaunradītajā vietā.

Plašāka informācija par rezidenci atrodama Latvijas Jaunā teātra institūta mājaslapā.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti