Liepājas teātra galvenais režisors Petrenko kļūs par Igaunijas Krievu teātra māksliniecisko vadītāju

Liepājas teātra galvenais režisors Dmitrijs Petrenko kļūs par Igaunijas Krievu teātra māksliniecisko vadītāju, trešdien, 16. augustā, paziņoja Igaunijas Krievu teātris.

Petrenko uzvarējis konkursā, kurā par šo amatu sacentās vēl četri pretendenti. Jaunajā amatā Petrenko stāsies 14. septembrī.

Baltijas reģiona reāliju pārzināšana, izpratne par to, kādas prasības pašreizējais laiks izvirza Igaunijas Krievu teātrim, sekmīga pieredze teātra trupas vadīšanā un pedagoģiskā prakse bija galvenie argumenti, kas konkursa komisijai lika izdarīt izvēli par labu Petrenko, norādīts teātra paziņojumā.

Izvēloties jauno māksliniecisko vadītāju, izšķiroša nozīme bijusi arī tam, ka Petrenko jau pazīst teātra kolektīvu. Šī gada pavasarī viņš uz Igaunijas Krievu teātra mazās skatuves iestudēja izrādi "Saitē" pēc Somijas zviedru dramaturga Tūmasa Jansona lugas motīviem.

Petrenko ir Liepājas teātra galvenais režisors kopš 2021. gada, bet izrādes Latvijas teātros iestudē kopš 2011. gada. Pirms tam viņš darbojās žurnālistikā.

Igaunijas Krievu teātris dibināts 1948. gadā, tas atrodas Tallinā.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti