Ienaidniekā ieraudzīt cilvēku. Daugavpils teātrī pirmizrādīs Doneckas dramaturga lugu «Pamiers»

6. oktobrī Daugavpils teātrī notiks pirmizrāde Alekseja Kuraļeha lugas "Pamiers" iestudējumam. Tā ir neizdomāta traģēdija par karā ierautiem cilvēkiem, stāsts par spēju saglabāt cilvēcību necilvēcīgos apstākļos. Izrādes režisors – Māris Korsiets, informēja teātrī.

Luga "Pamiers" tapa 2017. gadā, un Alekseju Kuraļehu, dramaturgu no Doneckas, šīs lugas uzrakstīšanai iedvesmoja reāli notikumi, kad 2014. gadā pamiera laikā abu karojošo pušu karavīri remontēja karadarbības rezultātā bojātos māju jumtus. 2022. gada aprīlī Daugavpils teātrī tika organizēts šīs lugas lasījums-performance kā refleksija par karu un tā izraisīto šķelšanos pašu sabiedrībā.

Šīs lugas aktualitāte, tās lasījuma rezonanse skatītājos, kā arī vēlme runāt par spēju un nepieciešamību saglabāt cilvēcību kļuva par iemesliem, lai šosezon taptu šīs lugas pilnvērtīgs iestudējums. 

Izrādes varoņi ir nesamierināmi ienaidnieki – pretējās pusēs karojoši cilvēki, kuriem septiņu pamiera dienu laikā jāatjauno karadarbības laikā cietusī māja, kurā dzīvo vēl viena šī stāsta varone – Marija. Katrs no varoņiem nes sevī sāpi par karā zaudēto un pārliecību par savu taisnību, kuras vārdā cīnās. Taču, lai izpildītu pavēli un kopīgiem spēkiem atjaunotu to, kas pašu rokām sagrauts, viņiem nāksies savā ienaidniekā ieraudzīt cilvēku.

Lomās: Miroslavs Blakunovs, Vadims Bogdanovs, Marģers Eglinskis, Viktors Jancevičs, Vanda Gibovska. Iestudējuma scenogrāfs un kostīmu mākslinieks ir Egils Viļumovs, gaismu mākslinieks – Sergejs Vasiļjevs.

Pirmizrāde – 6. oktobrī pulksten 18.30; nākamā izrāde – 13. oktobrī pulksten 18.30. Izrāde būs krievu valodā ar tulkojumu latviešu valodā titros. 

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti