Kultūras ziņas

Pirmo reizi noskaidros Eirovīzijas Gada kori

Kultūras ziņas

"Lidojošais Travolta" Nacionālajā teātrī

"Zelta mikrofons" par "Dzeguzīti"

«Zelta mikrofonu» par mūža ieguldījumu saņems «Dzeguzītes» vadītāja Daila Martinsone

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 7 gadiem.

Dailes teātrī 28.februāra vakarā pasniegs Latvijas mūzikas ierakstu gada balvu “Zelta mikrofons”. Kamēr līdz laureātu paziņošanai ir atlikušas vien pāris stundas, jau zināms, kurš iegūs balvu par mūža ieguldījumu Latvijas mūzikas attīstībā. Un tā ir ilggadējā Latvijas Radio bērnu ansambļa “Dzeguzīte” vadītāja Daila Martinsone.

Caur Dailas Martinsones rokām ir izgājušas daudzas mūsdienu estrādes zvaigznes. Viņas vadītā Latvijas Radio bērnu popgrupa “Dzeguzīte” nu jau vairāk nekā 45 gadus ir vadošais bērnu ansamblis Latvijā. Tieši tādēļ par mūža ieguldījumu mūzikas attīstībā Daila Martinsone šogad saņem Latvijas mūzikas ierakstu balvu “Zelta mikrofons”.

Tālajā 1970. gadā “Dzeguzītes” ieceri īstenoja tieši Raimonds Pauls. Martinsone ansambli sāka vadīt nedaudz vēlāk. Pati saka - tādēļ, ka tajā jau dziedāja viņas bērni.

“Dzeguzīte” joprojām turpina darboties, un šobrīd projektā ir jauna dziesmu kompilācija ar Guntara Rača mūziku un tekstiem.

“Zelta mikrofonus” kopumā 19 kategorijās pasniegts 28.februāra vakarā Dailes teātrī. Šogad Latvijas mūzikas producentu apvienības rīkotā balvas pasniegšana notiks 21.reizi.

Kā ierasts, balvu pasniegšanu pavadīs arī muzikāli priekšnesumi un pārsteigumi. Visus ceremonijā klātesošos un translācijas skatītājus priecēs Valsts akadēmiskais koris “Latvija”, Intars Busulis, Deniss Paškevičs, ''ElektroFolk'', ''Pienvedēja piedzīvojumi'', Linda Leen, projekts "Mesa", Dons un daudzi citi izpildītāji ar saviem lielākajiem hitiem un pirmatskaņojumiem.

Lai nodrošinātu mūsdienīgu un saistošu ceremonijas norisi, skatuves efektu nodrošinājumam tiek vesta papildu tehnika no Lietuvas un Vācijas. Pasākuma režisore Dita Torstere un scenogrāfs – Kristaps Skulte.

Zināms, ka pasākuma vadītājs šogad nebūs Fredis, kurš līdz šim vadījis visvairāk Mūzikas ierakstu gada balvas ceremonijas, tomēr pasākuma organizatori līdz pat pēdējam brīdim tur noslēpumā, kurš tieši stāsies ''Zelta mikrofona'' ceremonijas vadītāja lomā šogad.

Šogad Mūzikas ierakstu gada balvai tika iesniegts ievērojams ierakstu skaits – 114 albumi, 46 dziesmas, 66 videoklipi, 32 debitanti, kā arī astoņi koncertieraksti, kopskaitā saņemti 266 pieteikumi, kas ir līdzvērtīgi iepriekšējiem gadiem.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti