Sākas «Zelta mikrofona» balsojums par tautas mīlētākās dziesmas godu

Ceturtdien, 1. februārī, sākas tautas balsojums, lai noskaidrotu klausītāju iecienītāko dziesmu, kas Latvijas mūzikas ierakstu gada balvas "Zelta mikrofons’24" noslēguma ceremonijā 8. martā saņems "Elvi gada dziesmas" titulu un tautas mīlētākās dziesmas godu, informēja balvas rīkotāji.

"Elvi gada dziesma" ir vienīgā nominācija, kur "Zelta mikrofona" balvas ieguvēju ar savu balsojumu nosaka nevis mūzikas eksperti, bet tieši mūzikas klausītāji. Šajā balsojumā sacenšas Latvijas mūziķu radītās dziesmas, kas tapušas pagājušajā gadā. Vērtēšanai šajā kategorijā tika iesniegtas 132 dziesmas, ko izpilda 104 dažādi mākslinieki, taču fināla balsojumam tiek virzītas desmit populārākās.

Par mūzikas klausītāju balsīm "Elvi gada dziesmas" nominācijā šogad sacenšas: "Triānas parks" ar dziesmu "Es gaidu ziemu"; Fiņķis un Patrisha ar dziesmu "Raķešu zinātne"; "Astro'n'out" ar dziesmu "Manifestē"; "Sudden Lights" un Gustavo ar dziesmu  "Adata un diegs"; apvienība "Tev tuvumā" ar dziesmu "Kad gulbji aizlaižas"; Aija Andrejeva, Olga Rajecka ar dziesmu "Viņa ir mana terapija"; Miks Galvanovskis ar dziesmu "Par savu zemi saukt"; "Instrumenti" ar dziesmu  "Runā Rīga"; Intars Busulis ar dziesmu  "Spēlē savā burvju flautā" un Dons ar dziesmu  "Divatā".

Balsojums no 1. februāra pulksten 10.00 līdz 8. marta pulksten 23.00 norisinās TV3 mājaslapā. Klausītāji par savu favorītu var balsot vienu reizi dienā.

"Zelta mikrofona" rīkotāji atklāj, ka ceremonijas koncertā 8. martā uzstāsies: Aminata, Patrisha un Fiņķis, "Singapūras satīns", "Rūsa", "Sudden Lights" un Gustavo, "Dzeguzīte" un "Dzintariņš" kopā ar Edvardu Strazdiņu, Paulu Saiju, Ivo Grīsniņu-Grīsli, Aija Andrejeva un ansis kopā ar "Baltic Groove Orchestra", Chris Noah,  fonds "Līdzskaņa" – Atis Zviedris, Jānis Stībelis un "ODIS", "Bermudu divstūris",  "Credo". Iespējami programmas papildinājumi.

"Zelta mikrofona'24" ceremonija notiks 8. martā pasākumu un konferenču centrā "Atta Centre" (Krasta iela 60). Pasākumu vadīs Sanda Dejus un Mārtiņš Spuris, un klātienē to iespējams apmeklēt arī skatītājiem. Pasākuma tiešraide TV3 ēterā sāksies 8. martā pulksten 21.15 un to varēs vērot arī TV3 Play, tv3.lv un Go3.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti