«Zelta mikrofons» pārskata kategoriju «Straumētākais ieraksts» – nominēta tiek arī apvienība «Olas»

Ņemot vērā apvienības "Olas" pārstāvja Žaņa Pavlovska pausto pretenziju pret Latvijas mūzikas ierakstu gada balvas "Zelta mikrofons '24" nomināciju "Straumētākais ieraksts", tika vēlreiz pārskatīti straumēšanas dati un kategorijā iekļuvis arī apvienības ieraksts "Dzīvot kaifs", informēja balvas pārstāvji.

"Atvainojamies apvienībai "Olas" un novērtējam Žaņa Pavlovska vērīgumu un sekošanu līdzi straumēšanas topa datiem, kuros dziesmai "Dzīvot kaifs" gada griezumā ir veicies lieliski. Mūziķu iesaistīšanās industrijas norisēs ir ļoti svarīga – tā ļauj mums veikt svarīgus uzlabojumus un novērst negaidītas kļūmes," sacīja "Zelta mikrofons" producente Elita Mīlgrāve.

"Zelta mikrofons '24" nominācijā "Straumētākais ieraksts ar Elektrum" izvirzīti:

  • "25" – Gacho
  • "Aijā" – "Sudden Lights"
  • "Raķešu zinātne" – Fiņķis, Patrisha
  • "Dzīvot kaifs" – apvienība "Olas"
  • "Degviela" – "Singapūras satīns"

"Straumētākais ieraksts" ir jaunākā "Zelta mikrofons" nominācija, kurā pirmais apbalvojums tika pasniegts 2023. gadā. Tāpat aizvadītā gadā katru nedēļu tika publicēti arī lokālie straumēšanas rezultāti. Lai dotu plašāku pārskatu par Latvijā izdotu ierakstu rezonansi pasaulē, "Zelta mikrofona" nomināciju veido globālās straumēšanas rezultāti, kuru pievienošana esošajiem lokālās straumēšanas rezultātiem notiek manuāli. Cilvēciskas kļūdas dēļ dziesma "Dzīvot kaifs" neiekļuva pieciniekā.

17. janvārī svinīgā pasākumā tika izziņoti mūzikas ierakstu gada balvas "Zelta mikrofons '24" nomināciju piecinieki un sadarbības partneru simpātijas. Visvairāk nomināciju – piecas – saņēmuši Fiņķis un Patrisha par dziesmu "Raķešu zinātne": gada dziesma, radio hits, videoklips, straumētākais ieraksts ar "Elektrum" un "Elvi dziesma". Četras nominācijas ieguvušas grupas "Astro'n'out" un "Singapūras satīns", bet pa trim nominācijām ir "Sudden Lights", "Instrumentiem", Donam un Intaram Busulim.

"Zelta mikrofona '24" ceremonija notiks 8. martā pasākumu un konferenču centrā "Atta Centre" (Krasta iela 60). Pasākumu vadīs Sanda Dejus un Mārtiņš Spuris, un klātienē to iespējams apmeklēt arī skatītājiem. Kā pirmā ceremonijas koncertā izziņota grupas "Singapūras satīns" dalība, pilna programma tiks izziņota laika gaitā.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti