Kultūras ziņas

Latvijas Radio 5 "pieci.lv" dārza svētki

Kultūras ziņas

Kultūras medijiem piešķir 790 000 eiro

Koncertzāles "Latvija" otrais gads

Ventspilī nosvinēts koncertzāles «Latvija» otrais gads

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 2 gadiem.

Sestdien, 24. jūlijā, Ventspilī ar brīvdabas priekšnesumiem un laikmetīgās dejas izrādi tika atzīmēta koncertzāles ''Latvija” otrā jubileja. Tās galvenais notikums – divdaļīgs mūzikas un skatuves mākslas pieredzējums “Apollons. Mūszu direkcija”, kas skatītājiem piedāvāja iespēju laukumā pie koncertzāles vērot dažādu mākslinieku brīvdabas uzstāšanos. Bet otrā daļa bija veltīta Igora Stravinska baletam “Apollons” mūsdienīgā interpretācijā. 

Koncertzāles “Latvija” otrās jubilejas pasākumu kopums “Otrs” veidots, atsaucoties uz gada pirmās puses projektiem, kā arī piedāvājot jaunu dejas un mūzikas mijiedarbības pieredzi. Mūzikas un skatuves mākslas pieredzējuma “Apollons. Mūszu direkcija” pirmajā daļā laukumā pie koncertzāles savus priekšnesumus piedāvāja mākslinieki, kuri līdz šim piedalījušies dažādās koncertzāles norisēs. Ikvienam jubilejas viesim vai nejaušam garāmgājējam bija iespēja satikt aktieri Gundaru Āboliņu, mūziķus Magdalēnu Geku, Ievu Salieti un Arvīdu Kazlausku, kā arī ieklausīties vokālās grupas “Putni” sniegumā.

Koncertzāles “Latvija” mākslinieciskais vadītājs Miks Magone ir gandarīts, ka divu gadu jubilejas pasākums pulcējis kopā jaunas un līdz šim nebijušas radošas idejas. Viņš uzsver: “Ja šeit, Ventspilī, koncertzāle “Latvija” un riņķī apkārt ap to var būt vieta, kur satikties un kopā kaut ko izdarīt cilvēkiem, kuri to iepriekš nekad nav darījuši un nebūtu iedomājušies sanākt kopā no laba prāta, tad mums būt kā tādiem “aklo randiņu” organizatoriem šai satikšanās vietai, tas man liekas ir tas ķirsītis putukrējumā.”

Jubilejas svinību otrā daļa norisinājās koncertzāles telpās. “Apollons. Mūszu direkcija” ir komponista Platona Buravicka, horeogrāfes Agates Bankavas un scenogrāfa Kristiana Brektes skatījums uz komponista Igora Stravinska baletu “Apollons”.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti