Kultūras ziņas

(Zīmju valodā). Kultūras ziņas

Kultūras ziņas

"Ziemeļblāzmas" parkā skan tautasdziesmas džeza ritmos

Koncertzāles "Latvija" jubilejā īpaši godā ērģeles

Krāšņā koncertā ar ērģelēm īpašā godā nosvinēta koncertzāles «Latvija» 4. jubileja

Ar Filipa Glāsa, Sezāra Franka, Johana Sebastiana Baha un latviešu mūsdienu komponistu skaņdarbiem krāšņi nosvinēta Ventspils koncertzāles "Latvija" četru gadu jubileja. Svētku reizē īpašā godā bija koncertzāles lepnums – ērģeles. 

Koncertzāles "Latvija" jubilejas vakarā uz skatuves bija iepriekš nekad nepieredzēts mūziķu sastāvs – akordeoniste Ksenija Sidorova, pianists Reinis Zariņš un ērģelnieks Aigars Reinis. Programmā – daudz franču mūzikas, nedzirdētas aranžijas un klasika. 

Sidorova stāstīja: "Šis bija liels izaicinājums salikt kopā programmu, lai būtu gan mums kā mūziķiem interesanti, gan lai šis svētku vakars paliktu arī drusku akadēmisks, jo katrs no mums nāk no akadēmiskās mūzikas."

Klausītājiem dāvanā bija trīs pirmatskaņojumi. Īpaši šim koncertam jaunus darbus radījuši komponisti Rihards Dubra un Aigars Raumanis. Un jauna versija komponista Raimonda Tigula skaņdarbam "Dod, Dieviņi".  

"Mani, protams, vienmēr pārņem tādas emocijas, dzirdot tās ērģeles, tas tembrs, kā tas skan Ventspils koncertzālē, tik piesātināts, pārņem tiešām tādas emocionālas trīsas. Un tad es parasti atceros to darbu, ko es rakstīju atklāšanai "Jūras grāmatu"," sacīja Tiguls.

Uzrunātie koncerta klausītāji sacīja:

"Sīkumos nevaru ielaisties, bet man patika viss. Ļoti jauki bija, ļoti jauki. Un pirmo reizi Ksenija Sidorova bija mūsu koncertzālē. Un es viņu pirmo reizi dzirdēju "dzīvajā"."

"Koncerts lielisks, brīžam likās, ka trīs ērģeles skan, programma izcila." 

"Biju uz atklāšanu pirms četriem gadiem, un ļoti, ļoti iespaidīgi, zāle jau vienreizēja."

"Man kā parastajam klausītājam tas bija tik fantastiski, katrā otrajā gabalā bija jāraud, man tiešām bija sajūta, ka es esmu kaut kur paradīzē un ka debesu valstībā tādu mūziku man būs iespēja mūžīgi klausīties."

Krāšņa solās būt arī koncertzāles jaunā sezona. Un koncertdzīves veidotāji jau sākuši domāt par nākamā gada jubileju – komponistam Ērikam Ešenvaldam pasūtīts jaundarbs, kas izskanēs koncertzāles "Latvija" piecgadē. 

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti