Kultūras ziņas

Melnbaltie "Dubultportreti"

Kultūras ziņas

Pasniegtas Latgales kultūras gada balvas

Mūžs mūzikā – pianists Ventis Zilberts

Ventis Zilberts: Padarītā summējums ir gana liels

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 8 gadiem.

Padarītā summējums ir gana liels, atzīstot, ka visai reti atskatoties pagātnē, saka pianists, Latvijas Mūzikas akadēmijas profesors Ventis Zilberts. Jau vēstīts, ka Zilberts 1. martā saņems Lielo mūzikas balvu par mūža ieguldījumu mūzikā.

Jau vēstīts, ka Latvijas Nacionālajā operā un baletā 1. martā tiks pasniegtas Latvijas Lielās mūzikas balvas. Balvu par mūža ieguldījumu saņems pianists, Mūzikas akadēmijas profesors Ventis Zilberts.

"Uzzinot par Lielo mūzikas balvu, es mazliet biju pārsteigts, jo nekad nav bijis manā dabā gaidīt kādus pagodinājumus, bet, ja es paskatos atpakaļ, ko es ļoti reti daru, tad es redzu, ka tiešām tas summējums ir gana liels," saka pianists, stāstot, ka jaunībā viņam bijusi izvēle iet par solopianistu vai par koncertmeistaru, taču viņš izvēlējies tādu ceļu, kas ļauj darboties visos virzienos.

Latvijas Radio koncertmeistara darbā aizvadīti 28 gadi un ieskaņoti vairākos simtos skaitāmi ieraksti. Zilberts stāsta, ka vienreiz mēģinājis saskatīt, ar cik solistiem kopā muzicējis. Sanācis ap 300, to starp Anitu Garanču, Jāni Sproģi, Ingu Kalnu, Ingu Pētersonu, Rasmu Lielmani, Ditu Krenbergu – visus nenosaukt.

Lielās mūzikas balvas ceremonijā Ventis Zilberts, būdams latviešu mūzikas patriots, izvēlējies spēlēt Jāņa Mediņa Dainu Fa diez mažorā.

Lielās mūzikas balvas ceremonija būs skatāma LTV1 tiešraidē plkst. 21.15 pēc "Panorāmas", bet Latvijas Radio 3 - "Klasika" piedāvā to klausīties no plkst 19. Tiešraidi vadīs Inga Saksone un Edgars Raginskis.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti