Kultūras rondo

Anitas Melderes darbi aplūkojami izstādē "Es esmu šodiena"

Kultūras rondo

Grupa "Carnival Youth" aicina uz latviešu kino mūzikas koncertu “Naivais ku-kū”

Ērģelniece Iveta Apkalna aicina uz Garīgās mūzikas festivālu

Starptautisko garīgās mūzikas festivālu atklās ērģelnieces Ivetas Apkalnas solokoncerts

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 3 gadiem.

23. Starptautiskais garīgās mūzikas festivāls šogad Rīgā izskanēs no 18. augusta līdz 5. septembrim. Festivāla atklāšanas koncertā 18. augustā uz solokoncertu Rīgas Domā aicina ērģelniece Iveta Apkalna, medijus informē organizatori.

Ivetas Apkalnas koncertā skanēs Dmitrija Šostakoviča, Olivjē Mesiāna un Ferenca Lista ērģeļmūzika.

“Šī vēsts mani sasniedza pirms dažām dienām, un es tiešām priecājos kā mazs bērns, jo iekšēji jau biju no šī koncerta gandrīz atvadījusies,” sarunā Latvijas Radio raidījumā "Kultūras Rondo" atzīst ērģelniece Iveta Apkalna.

“18. augusta vakarā spēlēšu Rīgas Domā,” priecājas mūziķe. “Īpaši saviļņojoši ir tas, ka mans pēdējais solo koncerts Rīgas Domā izskanēja tieši pirms desmit gadiem. Tā ir atgriešanās pie šī instrumenta pēc desmit gadiem. Tās ir svinības man pašai muzikālā ziņā, arī emocionālā ziņā.”

Apkalna min, ka vēl liels pagodinājums ir tas, ka festivāla vēsturē šī būs pirmā reize, kad tā programmā iekļauta solo programma.

“Tas ir zināms jauninājums. Šajā īpašajā situācijā liels pagodinājums,” bilst Apkalna.

Festivāla veidotāji – Valsts akadēmiskais koris “Latvija” un tā mākslinieciskais vadītājs un galvenais diriģents Māris Sirmais – informē, ka arī šogad pieturēsies pie tradīcijām. 20. augustā Rīgas Domā izskanēs veltījuma koncerts gruzīnu komponista Gijas Kančeli piemiņai. Komponistu ar Māri Sirmo vienoja īpaša draudzība vairāku gadu garumā, tādēļ koncertā tiks atskaņots darbs, kura tapšanā bija klāt pats diriģents – Gijas Kančeli pēdējais skaņdarbs "Tsutisopeli", kas rakstīts vīru korim un trompetei.

Pasaules pirmatskaņojumu piedzīvos Riharda Dubras jaundarbs – veltījums Gijas Kančeli piemiņai, kā arī klausītājiem būs iespēja dzirdēt Kančeli vokālinstrumentālo darbu "Styx". Koncertā kopā ar Valsts akadēmisko kori "Latvija" un Māri Sirmo uz skatuves kāps nemainīgs festivāla viesis – Liepājas simfoniskais orķestris.

Nemainīga festivāla tradīcija ir jaundarbu koncerts, kas šogad Rīgas Sv. Pētera baznīcā izskanēs 2. septembrī. Pasaules pirmatskaņojumu piedzīvos Arta Gāgas, Ulda Marhilēviča, Renātes Stivriņas un Alvila Altmaņa jaundarbi. Tāpat festivāla programmā tiks turpināta sadarbība ar Latvijas Nacionālo simfonisko orķestri.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti